Teine suvekooli päev algas virgutava hommikuvõimlemisega ning seejärel kosutava hommikusöögiga. Nii mõnigi võitles veel pudrukausi taga unematiga, sest eelnev päev ja õhtune disko olid väsitavad. Aga juba esimesteks õpitubadeks olid kõik energilised ja valmis uueks suvekooli päevaks.

Töötubadega jätkati samades gruppides, kus esimesel päevalgi. Kuna eelneval päeval läbiti kaks õpituba, siis teiseks päevaks oli neid lausa viis. Kanuutamise, veeohutusõppe ja kokkamise kõrval said noored valmistada tuulelohesid, valmistada mere-teemalisi meeneid ja tantsida meremuusika saatel. Viimaseid kavu tuli esitada õhtul kõigi ees.

Meenete valmistamise töötoa ettepaneku tegi Valga maavanem Margus Lepik, oodates noortelt nii visandeid kui ka voolitud mere-teemalisi kujusid. Nende seast valitakse välja parimad ning kasutatakse maakonna meenena.

Tuulelohede töötoas said noored endale valmistada paberist lohe ning hiljem seda proovida lennutada. Ilm oli õnneks selleks tuuline, kuid õigeks lennuks tuli teha lohe väga täpselt õpetuse järgi.

Teise päeva õhtuseks tegevuseks oli võistutantsimine. Selleks said noored ettevalmistust tantsu töötoas, mida viis läbi Valga põhikooli huvialajuht Maria Sikk. Võistutantsimiseks tuli välja mõelda oma grupiga mere-teemalise muusika saatel kava. Kuulda sai väga erinevaid muusikavalikuid, nii Jaan Tätte „Tuulevaiksel ööl“ kui ka Kukerpillide „Rotterdami“. Noored olid väga loovad ning suutsid vähese ajaga kokku panna huvitavad koreograafiad.

Traditsiooniks kujunenud reporter Ketšupi erisaade valmis ka sellel aastal. „Suud räägivad“ naerutas kõiki noori kui ka noorsootöötajaid öökinos. Õhtu jätkus diskoga, mis kestis lausa kella kaheni öösel!

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net