Otsing

Logi sisse

4. mail toimus Valgas riigigümnaasiumide vaheline jalgpallivõistlus. Idee tekkis Valga gümnaasiumi 10. klassi õpilasel Christofer Orukasel, kes ise on parandamatu jalgpallifanaatik.

Just tema käis idee välja oma koolikaaslastele Kristiina Saaronile ja Karel Simsonile ning kuna plaanil tundus olevat jumet, otsustasid nad antud teema osas rääkida kooli juhtkonnaga. Järgmise sammuna kirjutati huvijuhi abiga hasartmängumaksu nõukogusse projekt, millele saadi ka rahastus.

"Projekti eesmärk oli läbi ühistegevuse suurendada eri piirkondade noorte füüsilist aktiivust, arendada meeskonnatööd ning luua uusi tutvusi riigigümnaasiumide vahel," ütles Kristiina. Kagu-Eesti riigigümnaasiumid on vaikselt kujundamas koolile oma nägu. "Näiteks korraldab Võru gümnaasium Kagu-Eesti riigigümnaasiumide vahelist teadusvõistlust „Quantum“, Põlva veab eest "Öögümnaasiumit". Seepeale mõtlesime meiegi luua koolile midagi esinduslikku," lisas Karel.

Jalgpalli kasuks otsustati seetõttu, et seda teatakse rohkem kui noormeeste spordiala ning sooviti suurendada populaarsust ka neidude seas. ""Kiiksuga" jalgpall tuli valikusse, kuna loodeti, et ehk on mäng sellisel juhul vastuvõetavam ka õrnema soo esindajatele. Teisest küljest aitab see noortel välja tulla mugavustsoonist ning murda peas olevaid reegleid, et jalgpalli mängitakse ainult jalgpallipalliga," rääkis Kristiina.

"Õppimise arvelt ürituse korraldamine ei tulnud, sest ülesanded jagati omavahel ära ning enamasti tegeleti nendega pärast koolipäeva," netis Karel. Korraldusmeeskonda kuulusid Valga gümnaasiumi 10. klassi õpilased Kristiina Saaron, Christofer Orukask ning 12. klassi õpilane Karel Simson, lisaks aitas noori huvijuht Egle Kõvask.

Kokku osales Valgaga kaheksa riigigümnaasiumi. Järgmise aasta ürituse korraldadamist veel ei kinnitatud, kuigi suur tahe ja lootus on traditsiooni jätkata. "Soovi sündmusest järgminegi aasta osa võtta avaldasid mitmed koolinoored ja kaasas olnud juhendajad," tõdes Egle. Projekti rahastas Hasartmängumaksu Nõukogu.

Roland Rosenfeldt, Valga gümnaasiumi õpilane: "Otseseid ettevalmistusi polnud, tulime enesekindlalt platsile, kuid praegu tunnen ennast vähe motiveerituna, kuna kaotasime. Edaspidi võiks riigigümnaasiumide vaheline jalgpallivõistlus toimuda üle Eesti. "

Randy Suurmann, Nõo reaalgümnaasiumi õpilane: "Ise tegelen jalgpalliga juba 10 aastat ning ettevalmistusi pole kooli poolt tehtud. Valgas on väga head tingimused, kuid huvitavam oleks iga aasta uues kohas käia. Tean, et see pidigi olema trikiga jalgpall, kuid õigete pallidega oleks parem mängida."

Noarootsi gümnaasiumi võistkonna peamised muljed võistlusest olid, et see oli väga huvitav ja vaheldusena koolitöö kõrvale väga meeldiv. Samuti arvasid nad, et üle-eestilisel riigigümnaasiumide vahelisel jalgpallivõistlusel oleks tore käia.

 {gallery}riigig_jalka{/gallery}

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net