Otsing

Logi sisse

IMG 6600Valga maavalitsuse spetsialistide eestvedamisel korraldati maakonna noortega tegelevatele inimestele õppereis Lääne-Virumaale. Reisi eesmärgiks oli tutvuda sealsete kolleegide töö ja eesmärkidega ning külastada Rakvere Ametikooli, reaalgümnaasiumi, noortekeskust ning Rajaleidja Lääne-Virumaa kolleege. Päeva lõpus külastati veel Rakvere teatrit.

Õppereisil osalesid maakonna karjäärikoordinaatorid, huvijuhid, sotsiaalpedagoogid, noorsootöötajad, õpilased ja tudengid. Osalejad tutvusid Rakvere koolide võimalustega, maakonna noorsootöö arengute ja tulevikuplaanidega. Samuti Rajaleidja ja noortekeskuse igapäevatöö ning probleemidega.

Valga Maavalitsuse Valgamaa Noorte Nõustamiskeskuse eestvedamisel toimuvad õppereisid on üks osa noorte valdkonna arendamisest. Korraldajad tõdesid, et kuna mitmete organisat-sioonide peamiseks sihtgrupiks on noored, siis just koos tegutsedes on võimalus neid kõige tõhusamalt aidata.

Valga Maavalitsuse, MTÜ Valgamaa Omavalitsuste Liidu, Eesti Noorsootöö Keskuse ja Eu-roopa Sotsiaalfondi rahastuse abil toimunud noortega tegelevate inimeste õppepäev Rakverre oli huvitav ja uusi arenguid ning mõtteid pakkuv.

Kommentaarid

Ala põhikooli karjäärikoordinaator Evelyn Tamm tänab korraldajaid! Kõige muljeterohkemaks kujunes Evelyni arvates tutvumine Lääne-Virumaa suurima kutseõppeasutuse – Rakvere Ametikooliga. Ametikoolis õpib täna ligi 800 õpilast. Külalistel oli võimalus näha ajaloohõngulist koolimaja, moodsa sisustusega õppelaboreid ja õpilaskodu. Rakvere Reaalgümnaasiumi renoveeritud ruumid ja kooli juurdeehitus pakkus huvitavaid lahendusi - keldrikorrusel blackbox- tüüpi prooviruum draamaõpetuse tundide ja filmide vaatamise jaoks.

Õppereisi korraldajaid tänas ka Tõlliste valla noor Tsirguliina Keskkooli õpilane Ester Kaasik. Ester osales reisil noortelehe Tankla esindajana. Tema arvates oli päeva kõige väsitavam osa bussisõit. Sõit oli küll pikk ja tüütu, aga õnneks sai kolleegidega ja koostööpartneritega vestelda ning kogemusi jagada.

Kokkuvõttes oli osalejate arvamus õppereisist positiivne. Päeva iseloomustati sõnadega huvitav ja hariv. Noortega tegelevatele inimestele oli hea kuulata, kuidas teistes koolides ja noortekeskustes elu käib, millega tegeletakse ja mis noortele meelepärane on. 

Vaata ka galeriid »

Teate väljastas

Tuuli Mekk
Valgamaa Noorte Nõustamiskeskus
noorte – ja karjääriinfo spetsialist
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
+372 5303 0115

 

 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net