Tagasi Valgamaa noorteportaaliValgamaa noorte suvekooli erileht

Juba seitsmendat korda korraldab MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla õpilasmalevat ning 70 maakonna noort hoolitsevad selle eest, et nii mitmedki kodud, linnad, ettevõtted ja sh Kaagjärve mõis saaks kenamaks ning hoolitsetumaks kui kunagi varem.

Malev sai avapaugu 3.juulil, mil malevlased kogunesid oma maleva kodudesse. 9-10 juuli toimub kõigi malevlaste kokkutulek Kuutsemäel ning malevasuvele tõmmatakse joon alla 15.juulil. Sellel aastal on MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla poolt korraldatavas malevas koguned 70 malevlast, kes jagunevad ligi kümne erineva tööandja käsutusse ning kuue malevakodu vahel.

Suurim malevlaste tööandja ja majutaja on sellelgi aastal Kaagjärve mõis, kes pakub tööd 20le malevlasele ning kolmele rühmajuhile. Teised 5 malevarühma on poole väiksemad ja asuvad Tõrva, Valga ja Tõlliste Avatud Noortekeskustes, Kallaste talus, Kurgimäe talus ning Annimatsi kämpingus. Malevlased teevad kahe nädala jooksul erinevaid heakorratöid, koristavad, värvivad, riidastavad puid ja teevad muid lihtsamaid töid. Kui ise ei usu, siis oma silm on kuningas. Noorte tehtud tööle on võimalik pilk peale heita juba Kaagjärve mõisa Roosiaia peol 16.juulil. Maakonna suurim 20-ne pealine malevarühm on just seal mõisa roosiaeda kõpitsemas.

Maarja Mägi Tankla õpilasmaleva üks korraldajatest: „ Ka sellel aastal on Tankla Õpilasmalevas töötamas noored kogu Valga maakonnast. Tööandjad oleme leidnud lisaks maakonnale ühel juhul ka väljast poolt. Eriti valmistab endiselt head meelt, et kõik kolm omavalitsust toetavad, et noored saaks malevasse ning lisaks pakuvad Valga ja Tõrva omavalitsused malevlastele tööd.”

malev2022 2Marek Mekki arvamus planeeritud malevaprogrammist: “Et noortel oleks tõesti eluäge suvi, siis selleks on rühmajuhtidele antud palju soovitusi ja näpunäited, et kuidas rühma juhendada ja kokku liita ning oluline roll sellel on ka kahe maleva töönädala vahel toimuval kokkutulekul, kus võetakse omavahel mõõtu ning veel rohkem “meietunne” saada.”

Maleva üks korraldajates Siret Kõrge tõi välja, et konkurents malevasse oli suur ning soovijaid palju. Kandideerimiseks esitasid noored CV ja motivatsioonikirja, mille koostamisel olid abiks Töötukassa spetsialistide läbiviidud töötoad.

Tankla malevlaste kõhtu aitab täita Linnutalu kanamunadega, Maks & Moorits grilltoodetega ning Helen pudruhelvestega.

Tankla õpilasmaleva 2022 toimumist toetavad Haridus- ja Noorteamet, Kohaliku Omaalgatuse programm, Noored Kotkad Valgamaa malev, Kodutütred Valgamaa ringkond, Valga, Tõrva ja Otepää Vallavalitsus, SA Valgamaa Arenguagentuur ning paljud teised organisatsioonid.

Lisainfo:

Tankla õpilasmaleva korraldaja
Maarja Mägi
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
506 8250

Tankla õpilasmaleva korraldaja
Marek Mekk
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
523 7793

Fotod: Tankla õpilasmaleva erakogu

Jaga seda artiklit sõpradega

@tanklanet säutsub

Uudiseid maakonnast

Hakka meie fänniks

Külastusi alates

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    tankla@tankla.net