Tagasi Valgamaa noorteportaaliValgamaa noorte suvekooli erileht

suvekool2014 foto130 Valgamaa noort, kolm päeva ägedaid tegevusi, maakonna noorsootöötajaid ühendav sündmus, noorte üks oodatuim kool – need on vaid mõned väljendid, mis iseloomustavad sel aastal juba 6. korda toimuvat Valgamaa Noorte Suvekooli.

Sündmuse eesmärk on suurendada Valgamaa noorte ühtsustunnet ning tugevdada maakonna noorsootöövõrgustikku. Igal aastal korraldab uus omavalitsus sündmust, ideaalis loodetakse käia 13 aasta jooksul kõik Valgamaa linnad-vallad läbi. Sel aastal toimub Valgamaa Noorte Suvekool Helme vallas, Marja talus, 20-22. juulil.

Valgamaa Noorte Suvekooli idee tekkis maakonna noorsootöötajatel juba 2009. aastal. Aastate jooksul on noored seigelenud, matkanud, sportinud, jahtinud pärandkultuuri ning sel aastal on tegevused seotud muusika ja mulgindusega ning loomulikult ei puudu ka natuke füüsilist ja võistlusmomenti.

Nalja saab ööd ja päevad

Suvekoolis on tegu 3- päevase sündmusega, kus saavad kokku 13 omavalitsuse noored ning maakonna noorsootöötajad. Loomulikult ei puudu meie noorte suur sõber Venno Loosaar, kes pole kordagi puudunud Valgamaa lahedaimast koolist. Vennot teab vist iga Valgamaa noor ning egas Vennolegi on tuttavad juba iga-aastased suvekooli noored. Suvekoolis on erinevad töötoad, noorte endi etteasted ning õhtuses programmis erinevad esinemised ning disko.suvekool2015 marja-talu

Nii nagu ikka on loomulik Eesti suvele mitmekülgne ilm, nii on ka suvekoolis olnud päikest ja vihma. Noored on end ära põletanud, kuid samas on olnud aastagi, kus öösel tehti lausa madratsiga vesivoodit, kuna vihma sadas pidevalt ning telk ei olnud piisavalt vastupidav. Aga ilm ei heiduta noori kunagi, ikka lahkutakse pisarsilmil ning ei jõuta oodata ära järgmist aastat. Kui sinagi, hea noor tahad osaleda sel aastal Valgamaa noorte suvekoolis, siis võta ühendust oma piirkonna noorsootöötajaga, kelle juures saad end registreerida. Igast omavalitsusest saab osaleda 10 noort, seega kohtade arv on piiratud.

Toetajad: Rahvakultuuri Keskus, Tõlliste ANK, Kultuurkapital Valgamaa Ekspertgrupp, Helme vald, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Valga Maavalitsus (ENTK), Siseministeerium.

Meenutus eelmisest aastast

Jaga seda artiklit sõpradega

@tanklanet säutsub

Eelolevad sündmused

Hakka meie fänniks

Külastusi alates

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    tankla@tankla.net