Juba 31. märtsil antakse start järjekordsele võistlusmatkale "Väle Jänes 2024". Sel korral on samal ajal toimumas peaaegu samadel tingimustel ka "Tõrva linna seiklusorienteerumine".

Osalema on oodatud sisuliselt kõik, kes soovivad mõnusat pühapäeva veeta Tõrva tänavatel orienteerudes. Strat antakse Tõrva keskväljakul kell 11:00.

Juba 31. märtsil kell 11.00  antakse start Tõrva Keskväljakult väledatele jänesetelel ning teistele spordisõpradele.

Osalema oodatakse sisuliselt kõiki, kellel on huvi seiklusmängust osa saada, sest sel aastal on "Väle Jänes 2024" koos Tõrva linna seiklusorienteerumisega.

26. – 28. jaanuarini 2024 toimub Tõrva vallas, Ritsu spordibaasis Noorte Kotkaste Valgamaa maleva ja Kodutütarde Valgamaa ringkonna talvelaager. 

Osa saavad võtta nii NK Valgamaa maleva, KT Valgamaa ringkonna liikmed, kui ka organisatsioonide mitteliikmed, vanuses 7-18 aastat.

Kogunemine 26. jaanuaril Ritsu spordibaasis kell 18.30 ning lõpetamine 28. jaanuaril orienteeruvalt kell 10. Lapsevanem peab ise noore kohale tooma ja pärast järgi tulema.

Selgunud on 2023. aasta noortesõbra, noore, noorsootöötaja, noore vabatahtliku ja noorte omaalgatuse nominendid! Laureaadid kuulutatakse välja 11. jaanuaril toimuval Valgamaa tänuüritusel.


Kõik esitatud kandidaadid vaatas üle kolme valla esindajatest koosnev komisjon, kuhu kuulusid Rasmus Onkel, Triini Surri, Kätlin Nukka, Hannes Vanatoa, Marika Muru, Marek Mekk, Kaimo Vahtra, Triin Jõgisuu, Kadri Rätsepp, Maarja Mägi ja Karoliine Saega.

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla tunnustab Valgamaa noortevaldkonna arengusse panustanud inimesi ja silmapaistvamaid noortealgatusi.

2023. aastal saab tunnustamisele esitada kandidaate viies kategoorias: aasta noor, aasta noorsootöötaja, aasta noortesõber, aasta noor vabatahtlik ja aasta noorte omaalgatus.

Kandidaate saab esitada 1. detsembrini (k.a). Juhul, kui esitasid kandidaadi Harno noortevaldkonna tunnustussündmusele "Noorte heaks tänu", tunnusta teda ka maakondlikul konkursil.

Kandidaadi esitamine on lihtne. Vali allolevatest kategooriatest sobiv, ava link ning täida kandidaadi esitamise vorm. Kõik kirjeldused vaatab üle kolme valla esindajatest koosnev komisjon ja teeb kokku kogutud tekstide põhjal oma otsuse.

Valgamaa noortele suunatud sügislaager 2023, toimub 11. - 12. november 2023 Valga
maakonnas, Valga vallas Metsniku harjutusväljal. Kogunemine 11. november kell 10:00 ning
orienteeruv lõpetamine 12. novembril kell 16:00. Sügislaagris osalevad Valgamaa noored
vanuses 10-18 aastat.

Soovitame lapsevanematel sügislaagris osaleja ise kohale tuua ja hiljem järgi tulla.

Sügislaagris pakume noortele praktilist tegevust kogenud instruktorite juhendamisel, võimalust viibida vabas looduses, leida uusi sõpru, ööbida KL köetavates telkides ja õppida kasulikke teadmisi toimetulekuks metsas ning praktiseerida õpitut. Laagris toimub õppetöö gruppides ja vastavalt õppeteemadele. Näiteks orienteerumine, erinevad käsitöö õppetoad, metsas toimetulek väheste vahenditega, laskeharjutused sportrelvadest ning palju muud põnevat.

Alates 14-aastastel noortel on võimalik osa võtta külmavee harjutusest, selleks annab loa lapsevanem kooskõlastuslehel.

Lapse kohustuslik varustus laagris:

  • Magamiskott, magamisalus
  • Riietus sooja-, kuuma-, külma- ja vihmakindel, vahetusjalatsid (kummikud)
  • Varuriided, müts, kindad, kerged jalatsid (14+ noored, kes teevad kaasa külmavee
    harjutuse)
  • Taskulamp või pealamp
  • Joogipudel
  • Isiklikud hügieenitarbed, käterätikud
  • Lusikas, joogitops


Toitlustamine toimub kolm korda päevas sooja toiduga, lisaks õhtuoode. Laagris on olemas inimene, kelle poole saab pöörduda esmaabi saamiseks ning kes vajadusel suunab haige lapse traumapunkti või koju ja teavitab sellest lapsevanemaid. Ürituse ajal kehtib läbiviijate poolt paika pandud sisekorra eeskiri, mida tutvustatakse avarivistusel ning millest kõik osalejad peavad kinni pidama. Reeglitest (suitsetamine, alkoholi kaasa toomine või tarbimine jms) üleastumise korral saadetakse korrarikkuja koheselt koju. Eelnevalt mainitud ebameeldiva vahejuhtumi korral on lapsevanem kohustatud oma lapsele ise järgi tulema.

Laagri korraldajad ei vastuta tehnikaseadmete purunemise või kadumise eest. Samuti ei vastuta korraldustoimkond mobiiltelefonide olemasolul nende säilimise eest. Akude laadimise võimalus puudub. Kogu laagri jooksul saab kindlasti helistada allpool toodud mobiilnumbritel. Kui Teil on soov last laagri ajal külastada, siis palun teavitage sellest korraldajat.

Kooskõlastusleht saata digitaalselt allkirjastatult korraldaja meiliaadressile hiljemalt 05. november 2023. Probleemide korral võtke ühendust korraldajaga või oma piirkonna noorsootöötajaga.

Kui osaleja tuleb sügislaagrisse ilma eelnevalt korraldajale lapsevanema nõusolekulehte saatmata, saadetakse ta koheselt koju. Osalejate arv on piiratud.

Ürituse üldise korralduse eest vastutab Kaitseliidu Valgamaa maleva noorteinstruktor Kaimo Vahtra.


Lisainformatsioon: Kaimo Vahtra Tel: 5146384 Meiliaadress: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaanika Vahtra Tel: 5175765 Meiliaadress: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

Dokumendid

Sügislaager 2023 lapsevanema nõusolek

 

Alamkategooriaid

Tankla TV on Valgamaa noorte endi poolt algatatud internetipõhiline televisioonikanal. Tankla TV eesmärgiks on laiendada maakonna noorte silmaringi ning anda võimalus olla reporter, operaator või monteerija. Loe rohkem »

See on ajutine rubriik Tankla kodulehel, kuhu kogume erinevaid tööpakkumisi noortele, kes soovivad sel suvel taskuraha teenida. Kui siin võiks veel mõni tööpakkumine olla, kirjuta sellest See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net