Valgamaa noorte suvekooli kolmandal ehk viimasel päeval enam töötubasid ei toimunud, kuid see ei tähenda, et noored oleksid lihtsalt igavlenud. Hommik algas ikka virgutuste ja võimlemisega ning seejärel hakati rinda pistma võistkondlikes mängudes.

Kõigepealt toimus jalgpalliturniir, kuid tegemist ei olnud lihtsalt palli taga ajamisega. See oli sarnane hoopis lauajalgpallile, aga inimesed olid mängunuppude asemel. Turniiri võitis napilt viimaste penaltitega Otepää meeskond, kuid palju alla ei jäänud ka Puka noored.

2016. aasta Valgamaa noorte suvekoolis valminud humoorikas lühifilm.

NB! Kogu tekst on filmimise hetkel välja mõeldud ning ei ole kellegi solvamiseks :)

Teine suvekooli päev algas virgutava hommikuvõimlemisega ning seejärel kosutava hommikusöögiga. Nii mõnigi võitles veel pudrukausi taga unematiga, sest eelnev päev ja õhtune disko olid väsitavad. Aga juba esimesteks õpitubadeks olid kõik energilised ja valmis uueks suvekooli päevaks.

Töötubadega jätkati samades gruppides, kus esimesel päevalgi. Kuna eelneval päeval läbiti kaks õpituba, siis teiseks päevaks oli neid lausa viis. Kanuutamise, veeohutusõppe ja kokkamise kõrval said noored valmistada tuulelohesid, valmistada mere-teemalisi meeneid ja tantsida meremuusika saatel. Viimaseid kavu tuli esitada õhtul kõigi ees.

10525954 692522577486907 7334845937382690966 n18.-20. juulini leiab Taheva vallas, Kaldavere turismitalus aset seitsmes Valgamaa noorte suvekool, kus tänavu on põhirõhk seatud mereaastale.

Sel aastal üle Valgamaa toimuvat bussiringi ei tule ja selle asemel on iga omavalitsus leidnud viisi, kuidas oma noored suvekooli saata.

Pealevõtukohad ja kellaajad on järgmised:

Valgamaa noorte suvekool on väljend, mis enam vist ei vajagi maakonna noorte hulgas selgitamist.

Taas toob suve oodatuim sündmus kolmeks päevaks kokku 130 maakonna noort. Sel korral on 18.-20. juulil kohtumispaigaks Taheva vald, Kaldavere turismitalu.

Töötoad on temaatilised, nagu ikka. Kuna selle aasta teemaks on meri, siis tegevusteks on samuti tuulelohede valmistamine, põnev kokkamine, õngitsemise nipid, seiklusterohke kanuutamine, mitmekülgne meremuusika ning palju vett nii otseses kui kaudses tähenduses.

Kamba peale peab olema kindlasti telk, mis vihmale vastu peab. Aastate jooksul oleme suvekoolis saanud  tunda rohket vihma kui ka suurt kuumust. Aga mida võime garanteerida on see, et kedagi ei heiduta ilm ning peale laagrit minnakse ära nutteski, sest tahetakse edasi veel jääda.

Seoses sellega, et suvekooli tahtjate hulk on juba praeguseks suur, siis on registreerimistähtaeg pandud 30.juuniks. Selleks, et endast märku anda, tuleb ühendust võtta oma piirkonna noorsootöötajaga, viia talle vanema nõusolekuleht ning ainult 15 eurot. Selle summa eest on noortele tagatud transport, toitlustus, esmaabi ning tasuta pealekauba on sõbralikud ja omapärased noorsootöötajad.

Vaata humoorikat klippi eelmisest aastast

I buss – Tõrva
8:15 kogunemine Tõrva keskplatsil, start 8:30
 
II  buss – Helme ja Hummuli
info täpsustamisel
 
III buss – Tõlliste
9:00 Tsirguliina postkontori eest
 
IV buss – Otepää-Palupera-Puka-Õru-Keeni-Sangaste
7:30 Otepää bussijaam
7:45 Palupera koolimaja
8:05 Puka koolimaja
8:20 Saksamatsi bussipeatus (Õru)
8:30 Keeni bussijaam
8:35 Sangaste bussijaam
 
V buss – Karula
Kaagjärve keskuse bussipeatus 9:00 (aeg selgumisel)
 
VI buss – Valga
info täpsustamisel
 
VII buss – Põdrala
noorsootöötaja toob noored ise suvekooli, lepib eelnevalt noortega väljumisajad ja kohad kokku
 
VIII buss – Taheva
noored tulevad ise

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net