Otsing

Logi sisse

vonbombTänavakunstnik Von Bomb (kodanikunimega Indrek Haas) korraldab noortekeskustes ja koolides stencil art (ehk šabloonikunsti) õpitubasid ja kursusi.

Stencil art ehk maakeeli trafaretikunst või šabloonikunst on üha enam populaarsust võitev kujutava kunsti vorm, kus kasutatakse pildi valmistamiseks šabloone ja aerosoolvärve. Šabloonikunsti tehnika on viimastel aastatel popiks muutunud ennekõike läbi tänavakunsti, tõenäoliselt on kuulsaim stencil tehnikat kasutav tänavakunstnik Inglismaal elav Banksy.

Šabloonikunst on tehniliselt kergesti omandatav ja nõuab suhteliselt vähe vahendeid, samas on šabloonitehnikat kasutades võimalik ka algajatel jõuda lühikese ajaga efektsete ja muljetavaldavate tulemusteni.

 Šabloonikunsti õpituba sisaldab endast järgmisi tegevusi:

  • sissejuhatav loeng ohutuse ja eetika teemadel 
  • foto tegemine/aluspildi valimine
  • foto/aluspildi töötlus arvutis šablooni kujule
  • kujutise joonistamine šabloonikartongile
  • šablooni väljalõikamine
  • aerosoolvärvidega maalingu tegemine šablooni abil

Lõpptulemuseks oleva aerosoolimaalingu võib vormistada seinapinnale (terve grupi peale võib niimoodi teha näiteks ühise seinamaalingu) või kartongile (nii saab iga osaleja lõpuks enda tehtud pildi koju kaasa võtta).

Grupi suurus on tavapäraselt 10-20 inimest, optimaalne osalejate arv on ca 15 inimest. Vanust võiks osalejatel olla vähemalt 13 eluaastat.

Orienteeruvalt on ühe õpitoa kestuseks kolm tundi (sõltub täpsemalt osalejate arvust ja sellest, mis tasemel oskusi soovitakse omandada).

Tavapärase kolmetunnise õpitoa maksumuseks, milles osaleb kuni 15 inimest, on 120 eurot. Hind sisaldab juhendamistasu, tehnika kasutamist, aerosoolvärve ja muid vajaminevaid materjale. Väljaspool Tartut toimuvate õpitubade puhul lisandub juhendaja transpordikulu (0,17 EUR/km). Hinnale lisandub käibemaks (20%). Antud hinnakiri kehtib kuni 2015. aasta juuni lõpuni.

Lisaks ühekordsetele õpitubadele on võimalik kokku leppida pikemaajaliste kursuste korraldamises. Kursuse käigus omandavad osalejad sügavamad teadmised ja meil on võimalik ette võtta mõni mahukam töö – näiteks korraliku suurema seinamaalingu tegemine. Samuti olen avatud kõikvõimalikele muudele koostööettepanekutele, olgu selleks näiteks ühisprojektides osalemine, professionaalse seinamaalingu tellimine või mõnel üritusel näidismaalingu tegemine.

Lisainfo

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 

tel  55 69 69 70

vonbomb.blogspot.com

www.facebook.com/VonBomb

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net