Otsing

Logi sisse

TG infonädal3.–7. märtsini toimub Tõrva gümnaasiumis kõrghariduse teemanädal, mille käigus jagavad endised kooli lõpetajad kogemusi oma elust mõnes kõrg- või kutsekoolis.

Nädala eesmärk on tutvustada noortele erinevaid kõrgkoole ja erialasid just nii, nagu nad tegelikult on. “Tihti käivad koolid end ise tutvustamas ning räägivad siis ainult heast, kuid vähe sellest, mida tudengiks olemine tegelikult tähendab. Teemanädalaga püütaksegi rääkida nii kõrgkoolide ilust kui ka valust,” selgitas teemanädala põhimõtet peakorraldaja Triin Jaansalu.

Lisaks on nädala eesmärk vilistlasi kooliga siduda, et nad Tõrva gümnaasiumi ja linnaga sidet ei kaotaks ning anda märku, et nad on kodulinnas alati oodatud oma elukogemusi ja tarkusi jagama. Oma inimeste poolt antud õpetussõnad ja näpunäited on kõige usaldusväärsemad ning esinejad loodavad, et kuulajad võtavad neid arvesse ja oskavad tänu räägitule oma tuleviku haridustees paremini orienteeruda ning et neil oleks lihtsam suuri otsuseid teha.

Teemanädala sihtgrupiks on 10.-12. klassi õpilased, sest neil tuleb varsti teha omad valikud: abiturientidel ootab ees gümnaasiumi lõpp ning tuleb teha väga tähtsaid otsuseid, 11.-10. klassid saavad jällegi rohkem ning varem oma sihte seada, et gümnaasiumi lõppedes oleks juba teada, mida tulevikult tahta ja oodata.

Gümnasistidele mõeldud teemanädal on organiseeritud Tõrva noortevolikogu poolt koostöös Tõrva gümnaasiumiga.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net