Otsing

Logi sisse

2012 parim_keskus28.märtsi tunnustas SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus Valgamaa Noorte Nõustamiskeskust kui 2012. aasta Eesti parimat teavitamis- ja nõustamiskeskust.

SA Innovele laekunud tulemuste põhjal valiti parimaks Valgamaa Noorte Nõustamiskeskus, mis paistis silma väga kõrge klientide rahuloluga ja aktiivse karjääriteenuste osutamisega. Keskuse teenuseid saanud klientidest 82% jäid teenusega rahule ja 98% soovitaksid karjääriteenuseid ka oma eakaaslastele. Eriti silmapaistvad tulemused olid keskusel karjääriinfo vahendamisel - kokku vahendati infot 33,5%-le Valgamaa noortest.

Valiku tegemisel peeti silmas noorte rahulolu saadud teenustega, nende kättesaadavust sihtgrupile, keskuse aktiivset osalemist karjääriteenuste arendajana ja oma tegevuse tutvustajana laiemale avalikkusele.

Noortele vanuses 7-26 eluaastat mõeldud karjäärinõustamiseteenus on olnud kättesaadav Valga maavalitsuses juba aastast 2008. Mmaakonna vajadusest lähtuvalt põimiti erinevad noortele suunatud nõustamisteenused ning 2012. aastal jaanuaris avati Valga maavalituses noorte nõustamiskeskus. Lisaks karjääriteenustele saavad nüüd noored keskuses psühholoogilist ja logopeedilist abi. Teenused on vajalikud noortele koolist väljalangevuse ennetamiseks ja noorte edasise toimetuleku ning konkurentsivõime suurendamiseks igapäevaelus ja tööturul.

Tunnustus oli nõustamiskeskuse töötajate sõnul suur üllatus

Iga positiivne tagasiside annab ainult indu ja jõudu edasi tegutsemiseks. „Kui nüüd on meie tööd Valgamaal märgatud ka vabariigis, siis järelikult oleme teinud kõik hästi ja võime olla uhked, et saame olla eeskujuks," rõõmustab kutse- ja karjäärinõustaja Pille Paberits.

„Meil toimus 2012. aastal mõnusaid üritusi - meediaseminarid Tankla noorte kaasabil, ettevõtlusseminar arenguagentuuriga koostöös, kevadel seminaride sari, kus aitasid töötukassa ja Eurese töötajad. Oleme kaasa löönud Archimedese projektis, mis toetab noorte kaasamist tööturule, vabatahtliku töö propageerimist," räägib eelneva aasta tegemistest Valgamaa karjääri- ja infospetsialist Tuuli Mekk. Paberits toob välja suurimate saavutuste all keskuse loomise, millesse on pühendatud palju hingetööd ning kohtumisi erinevate koostööpartneritega.

Nõustamiskeskuses asub erialane raamatukogu, kus saab kohapeal lugeda ja kaasa laenutada huvitavaid ja harivaid raamatuid. Lisaks saab laenutada erinevaid filme. Kohapeal on võimalik lugeda ülikoolide ajalehti. Tulevik on samuti põnevaid ja erinevaid tegevusi täis. Tahetakse muuta traditsiooniks haridusmess, pakkuda koolidele ja noortekeskustele rohkem koostöövõimalusi ning toetada noori projekte enam kirjutama.

Lisainformatsiooni Valgamaa Noorte Nõustamiskeskusest leiad siit portaalist, tegemisi võid jälgida ka nende Facebooki lehel.

 

Ülla Tamm
MTÜ Tankla juhatuse liige
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

5645 0719

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net