Otsing

Logi sisse

Karula ANK_tegemisedKarula ANK kevadise koolivaheaja

Karula valla noorte kevadised tegemisted juhatas sisse talgupäev, mis korraldati Lüllemäel endistes postkontori ruumides. Miks seal? Pikka aega on noored soovinud Lüllemäele päris oma noortekat ja nüüd, mil postkontor suleti, pöördusime vallavanema poole. Käisime koos noortega vaatamas ka teisi ruume, kuid see koht kõnetas noori kõige rohkem. Juba esimesest hetkest hakati veel olematut mööblit paigutama. Ja selsamal päeval sai noortega kokku lepitud, et teeme koristustalgud. Mõeldud- tehtud! Vallavanemalt saadud „jah" ja võtmedviisid ideest teostuseni. Talgupäeval sai meid kokku väike seltskond. Väiksemad noored saatsime raamatukokku meile kevadekuulutajaid voltima ning ise alustasime tolmutamisega. Hakkasime innukalt vana tapeeti maha kakkuma ja nii me seal paar tundi askeldasime, lõbusalt nalja visates ning muusika saatel. Algus sai tehtud ja talgupäevi tuleb veel.

Neljapäeval oli Kaagjärve raamatukogu ruumides noortekaöö. Alustasime oma õhtut laua- ja ringmängudega. Edasi läks meie õhtu toitumiskoolitusega, mida viis läbi Maigi Lepik. Maigi tutvustas meile toitumispüramiidi. Kõige selle lõpuks saime valmistada smuutit. Saime kolme erineva maitsega joogid ja paljud meist nägid esimest korda avokaadot. Kõige enam meeldis banaani – meloni smuuti, see oli magus ja imehea. Viimane sai vaieldamatult noorte lemmikuks.

Karula ANK_laudkondEdasi läks õhtu juuksurisalongis, kus Laura käte läbi sündisid imeilusad patsid ja soengud. Küünestuudios katsetasime uusi küünelakke, mis pidid jääma lahedad ja krobelised, kuid selle valikuga olime langenud reklaami ohvriks - niisugusena, mis fotol kujutatud, need küll ei jäänud. Hoolimata sellest viperusest oli lõbus ikkagi.

Peagi hakkasid esimesed meist ilmutama väsimusmärke ja heitsid magama. Naer ja nali oli vaibunud, väsimus oli võimust võtnud ning mängiti vaikselt laua taga kaarte, teises toas käis veel mängukonsoolil hääletu poks ja siis tuldi meid korrale kutsuma, sest põrandal astumine kostab ja ei lase magada. Vabandasime häirimise pärast ja heitsime kõik magama. Hommikul ärgates oli kõik halb unustatud ning noorte meeles olid positiivsed elamused. Samas ootame pikisilmi kevadet ja sooja ilma, et noorteka ruumidesse tagasi kolida.

Reedeks oli meid külla kutsutud Harglasse, kus toimus Improvisatsioon. Koolitus sai teoks tänu Hargla noortele, kes kirjutasid projekti.

Improvisatsiooni õpituba juhendasid improtrupist „Jaa" Rahel ja Andro. Kõigepealt oli tutvumisring . Tegime algust tähelepanumängudega ning õppisime silmsidet. Saime teada, mida tuleb improt tehes silmas pidada. Oluliseks on tähelepanu ja kohalolu. Seda sai ka kohe enda peal testitud - hetkeks tegelesin oma mõtetega ning kohe läksin ka rütmist välja. Väga oluline on partneri toetamine ja tema ideede heakskiit. Tähtis on arusaada, et eksimine on okei ning igaüks on ekspert. Teise päeva õhtuks, peale üheksat tundi olid noored etenduseks valmis. Publik ütles tähe, mida meie „näitlejad" laval kasutada ei tohi ja selleks valiti „S" ning sõna „pall" ümber pidi jutt keerlema. Kes kasutas sõnades keelatud tähte, andis järgmisele võimaluse. Siis tuli mäng , miks tööle hiljaks jäid. Publik pidi ütlema vabandused ja mõned neist olid: vanaema kuldkala suri ära, püksid olid kadunud, ema õmbles soki auku kinni, vanglast ei lastud varem tulema. Näitleja, kes oli vahepeal saadetud ukse taha, et ta ei kuuleks, millest saalis räägitakse, kutsuti lavale tööandja ette. Kaks noort püüdsid pantomiimi tehes selgitada talle, miks ta tööle hilines, matkides siis publiku poolt välja pakutud põhjendusi. Episoode oli veel, kuid need jätan kirjutamata, et järgmisel korral, kui avaneb võimalus sellisest asjast osa võtta, tehke seda ja te ei kahetse. Saate väga hea kogemuse ning elamuse osaliseks. Oli kaks toredat päeva täis nalja ja naeru.

Karula ANK koolivaheaja tegemistest
Carmen Tsvetkov

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net