Otsing

Logi sisse

522449 371829102903435 182111380 nLisatud link fotodele! Novembri esimesel kahel päeval leidis aset Valgamaa meediahuvilistele noortele suunatud õppereis, mille läbiv teema oli meedia. Selle raames külastati trükikodasid, ajalehetede toimetusi, raadiot ja televisiooni.

Meediareis kestis kaks päeva ja selle käigus külastati Tartut ja Tallinnat. Tartus külastati kahte trükikoda – Ecoprint ja Kroonpress. „Kroonpress tegeles rohkem masstootmisega ja tegi seda suure müraga. Ecoprindis oli kõik kuidagi rohelust täis ja neil oli palju keskonnasõbralikkuse sertifikaate,“ lausus osaleja Karl Karpov. Tartu Kutsehariduskeskuses nauditi lõunasööki ja tutvuti koolilehe Q-vaade sisu ja tagamaadega. „Tartu KHK leht Q-vaade ilmub korra kuus, et õpilasteni viia koolis toimuv.

Nagu meile räägiti on koolis ka neid õpilasi, kes ei teagi, et neil üldse koolileht on. Toimetus on väike, kuid kodune. Leht on üpriski sisukas, kujundus suhteliselt tagasihoidlik ja must-valge. Need lood, mis mina isiklikult läbi lugesin, olid kergesti arusaadavad ja huvitavad. Tiraaž oli umbes 800 ning Tartu KHK õpilased on lehega rahul,“sõnas Kairi Piir. Tutvumaks sotsiaalmeedia osatähtsusega tänapäeva meedias käidi Tartu Teaduspargi Demo Keskuses, kus sai proovida erinevaid rakendusi nutitelefonides ja Smart televiisorites. „Demopargist jäi erksalt meelde kuidas näidati erinevaid appe. Silmad pani särama see, kui sealsest telerist nägime omaenda Tankla portaali. Kõik said oma tervitused laua peale kirjutada ning kes tähelepanelikult kuulasid, said teada, et nutitelefonid ei võtagi veel maailma üle,“ jutustas osaleja Kairi Piir.

Sellega said esimese päeva seiklused Tartus otsa. Majutus ja õhtusöök toimusid juba pealinnas.

Puhanud noored külastasid õppereisi teisel päeval ETV Terevisiooni stuudiot, kus nad said küsida neid huvitavaid küsimusi Terevisiooni saatejuhilt Urmas Vainolt. „Urmas Vaino on minu jaoks inspireeriv inimene, hea oli teda kuulata ja ETV muuseum tekitas nostalgiat. Nukke ja vanu asju vaadates tekkis nii hea tunne,“ muljetas osaleja Elis Haavasalu. Vaino jutt köitis noori sedavõrd, et hilisemaks muuseumi külastuseks aega nappis, kuid kiire ülevaate said osalejad siiski.

Järgmine peatuspaik oli Äripäeva toimetus, kus võttis noored vastu peatoimetaja Meelis Mandel. „Võrreldes seda mõne teise toimetusega jättis see kõige sügavama mulje tundus, et kõik inimesed hoiavad seal väga kokku ja saavad hästi läbi ja minu arust see ongi üks väga tähtis asi lehe kokkupanemisel. Peatoimetaja oli ka väga vinge,“ hõiskas Haavasalu. Eesti Ekspressi toimetust külastades näidati samas majas olevaid teisi toimetusi milleks olid Maaleht, Delfi ja Eesti Päevaleht. Tallinnas einestati Tallinna Teeninduskoolis. Pärastlõunal tuli teha paljudele raske otsus, kas minna Cosmopolitani toimetusse või raadio Sky Plussi. Grupp jagati sõbralikult ära ja mõlemad läksid end huvitava toimetusega tutvuma. „Cosmo külastuse juures oli parim osa see, et nende toimetus on väike - vaid seitse inimest. Kohal oli neist kolm, kes kõik olid väga sõbralikud. Meile räägiti, kuidas Cosmos elu käib. Näiteks, kaanelugu on alati tõlkelugu, seda nad ei kirjuta ise. Nad peavad järgima täpseid teemasid, mis neile Ameerika Cosmopolitani toimetusest saadetakse,“ pajatas Kairi Piir „Sky Plus tundus väga hubane, see oli üsna värskselt valminud, tehnika oli neil vägev ja nende töö tundus huvitav,“ rääkis osalenu Karl Karpov. Peale seda mindi kõik koos TV3 ekskursioonile. Sai näha stuudiot kus filmiti „Elu keset linna“ seriaali ja superstaarisaadet. „Seal ringi käies tundsin ma end nagu kodus, kõik tundus nii tore, need inimesed seal olid vahvad. Kõik oli nii huvitav ma oleks tahtnud sinna veel kauemaks jääda,“ kommenteeris Haavasalu. Samas majas asusid veel ka Power Hit Radio ja StarFM. Power Hit raadios said Valgamaa noored edastada oma tervitused koos soovilooga.

„Minu jaoks oli meediareis üks harivamaid kogemusi, mis viimase aasta jooksul saanud olen. Kogu reis oli hästi üles ehitatud, polnud mingit hetke, kus ei teadnud, et mida nüüd teeme,“ võttis reisi kokku Piir.

Valgamaa meediahuvilised noored tänavad kõiki inimesi, kes selle meediareisi nii meeldejäävaks tegid. Aitäh, et inspireerisite meid ja näitasite, kui vahva see töö on, mida te teete!

Vaata fotosid: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.464202446963828.122837.138141032903306&

Elen Liigus,
reporter

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net