Otsing

Logi sisse

Aivi Valliste

Aivi on Tõrva Keskkooli, tänase gümnaasiumi vilistlane, kelle kohta võib öelda: peale keskkooli asus ta õppima algklasside õpetajaks (oma ema jälgedes, kes oli algklasside õpetaja) Tallinna Pedagoogilises Instituudis (täna Tallinna Ülikool).

Koolis oli kõik suhteliselt hästi ning ta sai asjadega kenasti hakkama. Täna on Aivi ettevõtte OÜ Tekero, mis tegeleb äriruumide põrandakatete projektimüügi ja paigaldusega aastast 1992, tegevjuht. Sellel sügisel andis ta välja loomeinimeste loodud vaibamustrite raamatu “250 uut Eesti vaibadisaini”. Peale vaipade on Aivi südame võitnud lemmiksõbra näol Sofy, kellega käiakse ka võistlustel.

Üleskutse vilistlastele  

Sellel sügisel tähistas Tõrva Gümnaasium oma 100. sünnipäeva, millega seoses oodati kooli vilistlasi. Üleskutsele reageeris ja reedel, 17. novembril külastas kooli Aivi Valliste, kes jagas oma muljeid ja mõtteid kooliajast, elust, õpingutest pärast kooli, oma tegemistest ning õnnestumistest. Aiviga kohtusid Tõrva Gümnaasiumi auditooriumis kooli X ja XII klassi õppurid.

Millest rääkis ja mis sind kõnetas kõige enam?

Aivi rääkis meile, kuidas tema alustada oma ettevõttega. Tema lugu oli väga huvitav, põnev oli kuulata. See, kuidas ta alustas oma firma tegemistega alguses väikeses ruumis. Ruumis, kus polnud eriti midagi ning praeguseks on saanud sellest suur asutus, mis on arenenud märgatavalt.

Aivi RaamatMeelde jäi see, et kui sul esialgu läheb kehvemini, siis jäta see firma pigem ikka alles! Ära loobu ega anna alla vaid proovi seda arendada. Aivi esinemine ja soovitused olid lihtsad ning arusaadavad. Teda oli hea ja lihtne kuulata. Tavapärastele slaididel (kui külalised käivad), kus kirjas on pikad tekstid oli Aivi esinemine mõnusalt lühike, lihtne ning arusaadav. Kohtumisest jäi mulle positiivne mulje. Huvitav oli ka see, kellele Aivi oli teinud neid vaipu. See oli üllatav.

Aivi mõtted päevast

Kui üritada kokku võtta oma esinemist koolis, siis püüdsin noortele lihtsalt ja ausalt rääkida oma äri alustamise ja pidamisega seotud valusid ja võlusid. Rääkisin asjadest, mis on olnud mulle olulised oma äri vedamisel ja elus hoidmisel. Rõhutasin eelkõige nii hariduse kui harituse vajalikkust.

Lihtsas, arusaadavas ja korrektses emakeeles kirjutatud CV või e-kiri on alati eduka suhtlemise alus.
Hea keeleoskus aitab suhelda, teadmised kultuurist ja ajaloost aitavad vestlust ülal hoida. Elementaarne matemaatika aitab ära teha majandusarvestused.

Ja kõige lõpuks hea suhtlemisoskus ja viisakas ning teisi austav käitumisviis aitab suhelda nii oma kolleegide, klientide kui äripartneritega

Kenert Vahtre
Tõrva Gümnaasiumi õpilane

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net