Otsing

Logi sisse

Suvel pöördus Tõrva noortekeskuse poole sotsiaalabitöötaja, kelle sõnul on alkoholi ja muude mõnuainete tarbimine Tõrva piirkonnas kasvanud.

Olukorra parandamiseks toimus 3. novembril noortekeskuse, noortevolikogu ja kooli koostööl õpilastele suunatud alkoholi ja mõnuainete temaatiline konverents.

Kuigi eelmisel päeval selgunud tõsiasi, et päeva viimane esineja, Mihkel Raud, ei saa Tõrva tulla transpordiprobleemide tõttu, andsid ülejäänud esinejad endast kõik, et õpilasi panna mõtlema mõnuainete tarbimise tagajärgedest. Päeva alustas nõustaja ja psühholoog Anna Haasma, kes andis põhjaliku ülevaate kanepi mõjust noorele. Konverentsi jätkas Lõuna prefektuurist Marina Paddar, kelle reaalses elus toimunud näited politseiniku tööst panid nii mõnegi õpilase saalis mõtlema enda tegude üle.

Päeva teises pooles vallutasid lava Valgamaalt pärit laulja Kethi Uibomägi ning sarjast "Vabad mehed" tuntud Silver Kaljula. Uibomäe energilisest sõnavõtust jäi kõlama, et ka alkoholita on võimalik meeleolukalt aega veeta. Tema ise on täielikult loobunud alkoholist ning enda esinemisega veenis kõiki, et see on ka reaalselt võimalik. Silver Kaljula tõi lavale katkendi enda monetendusest „5 grammi sisemist rahu". Etendus räägib loo noormehest, kes alustas kanepiga ning lõpetas fentanüüliga. Noormehe näitlemine oli niivõrd tõeline, et vahepeal tekkis lausa kahtlus, et kas see lugu on ikka kellestki teisest.

Korraldajateni, Tõrva noortevolikogu ja Tõrva noortekeskuseni on jõudnud ainult positiivne tagasiside. Õpilaste arvates on sellised üritused vajalikud ning kindlasti heaks vahelduseks rutiinsetele koolipäevadele. Kuna eestvedajad soovisid õpilaste tähelepanu pöörata suurenenud probleemile Tõrva piirkonnas, usuvad nad, et tagasiside järgi on see neil õnnestunud. Kindlasti ei piisa vaid ühest sellisest üritusest ning seetõttu on noortevolikogu ja noortekeskus valmis ka tulevikus sarnaseid ettevõtmisi eest vedama.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net