Otsing

Logi sisse

must kotkas 201429.-30. augustini toimus Põlvamaal kodutütardele, noorkotkastele, naiskodukaitsele ja kaitseliitlastele sõjalis-sportlik patrullvõistlus "Must kotkas", kus Valgamaa noorkotkad saavutasid esimese ning kodutütred seitsmenda koha.

Võistlus koosnes erinevatest kontrollpunktidest, mille läbimiseks oli vaja rakendada füüsilist jõudu, osavust, laia silmaringi ja loomulikult sõduri baasteadmisi.

Võistlustrassi pikkus oli umbes 30 km, nooremale vanuseklassile 23 km. Osaleda said kaheliikmelised võistkonnad. Valgamaalt esindasid noorkotkaid Paul Poderat ja Tõnu Vahtra ning kodutütreid Pille-Riin Vessin ja Maileen Pillaroo. Noored tegid väga tublit tööd, tuues endaga kaasa esimese ja seitsmenda koha, arvestades, et noortkotkad ja kodutütred võistlesid samas arvestuses.

Neidude sõnul meeldis võistlus neile väga. "Mulle meeldis kontrollpunktide ülesehitus – väga omapärased ja huvitavad ülesanded olid. Sideülesandes sain esimese kogemuse harpuuniga," tõi Maileen välja võistluse positiivse külje.

Raja vältel sai proovida miiniväljaku mängu, kus pidi ükshaaval ümber keerama papptaldrikuid, kuid hoiduda tuli miinidest. Veel tuli palli lüüa ja visata erinevatesse väravatesse ja korvidesse. Suure rakulkakummiga sai harjutada täpsust ning lasta pudeleid märgitud aladesse. Üheks tähelepanelikkust nõudvaks ülsandeks kujunes seiklusrada, mille vältel tuli kuulata kõrvaklappidest tulevaid vanemaid eesti lugusid, täites samal ajal ülesandeid, ja lõpus kuuldud lood nimetada. Maitsemeelte treenimiseks tuli proovida erinevaid jooke ning mõne aja pärast need nimetada. Et aeg kinni saada ning parem koht pälvida, nõudis viimane 2km lõpujooksu ümber järve tõeliselt väledaid jalgu. Enne veel kui puhkama saadi, tuli läbida takistusrada, mille jooksul sai olla käpuli vees ja vahelduseks liiva sees roomata. Kogu raja vältel tegi oma tööd ka vastutegevus.

Vaata ka videot

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net