Otsing

Logi sisse

kalapaev2014-2Arvult kolmas kalapäev leidis aset 16. augustil Valgamaal Harglas. Kalapäevast võttis osa 110 huvilist, kellest 52 osales püügivõistlusel. Vanim õngitseja oli 66aastane ning noorim 3aastane.

Sel aastal ootas huvilisi kalaliike tutvustav näitus, kaks õpituba, püügivõistlus ja simman. Kalapäev algas Meit Grossmanni poolt läbi viidud õpitoaga teemal „Võrgupüügi head ja vead". Üle vaadati nii harrastuslikku võrgupüüki puudutavad seadused, vahendid ja piirangud, samuti enam levinud eksimused ning karistused ja arutleti teemal, kas võrguga püügi peaks harrastuspüüdjatele keelama.

Päeva teiseks õpitoaks oli õpiköök, kus kohalik harrastuskalamees ja küla parim uhhaameister jagasid ja õpetasid omi teadmisi alates kala ettevalmistamisest rookimiseks kuni roaks valmis tegemiseni. Näidati ette erinevaid fileerimis- ja soomuste eemaldamise võtteid ning valmistati kala grillil ja tehti kõigile püügivõistlusest osavõtnutele õhtuks valmis imemaitsev uhhaa.

Mustjõest püüti seitset erinevat liiki kalu

Samuti oli kõigile kalapäevalistele üles pandud Mustjões ning Eesti mageveekogudes elutsevaid kalaliike tutvustav näitus. Plakatite koostajateks olid Taheva valla kümmekond noort, kes koos uurisid ja valisid välja nende jaoks olulisema informatsiooni igast kalaliigist: rahavapärased nimed, alammõõdud ja püügikeeluajad, eluviis ja -paik, välimuse kirjeldus, kudemine, ohud ning rekord kaalud ja mõõdud Eestis ja maailmas.

kalapaev2014Üheks oodatuimaks kalapäeva osaks oli õngitsemisvõistlus Hargla külatagusel Mustjõe lõigul. Tabati seitset erinevat liiki kalu: särg, ahven, teib, viidikas, tippviidikas, latikas, rünt. Kalapäev lõppes Hargla maakultuurimajas meeleoluka simmaniga, kus muusikalise poole eest hoolitses ansambel Ingle.

Kalapäevalisi oli tulnud Taheva vallale lisaks Võrust, Valgast, Tartust, Tallinnast, Türilt, Karksi-Nuiast, Otepäält, Sulustverest, Tõrenurmest, Viimsist, Tõllistest, Saugalt, Ellakverest, Kõrgepalust ning kaugeim õngitseja oli pärit Hispaaniast, Valenciast.

„Mustjõe kalapäev 2014" sai teoks tänu 11 vabatahtlikule ning 8 toetajale, kelleks olid Keskkonnainvesteeringute keskus, Taheva vald, Kalastuskeskus, OÜ Kaldavere, Vahesaar OÜ, Punda talu, Luigemäe talu ja MTÜ Parmu ökoküla.

Kalapäeva parimad:

  • kuni 12aastased – Markus Villem, tabas täpselt 12cm-se kala. Auhinnaks käsiõng, rullik, korke, konkse ja tinasid;
  • kuni 26aastased – Sigmar Hekki, tabas 6 erinevat liiki: latikas, ahevn, särg, viidikas, tippviidikas ja rünt. Auhinnaks raamat „Õngemees kalavetel 4" ja Euronicsi 100€ kinkekaart;
  • naiste arvestus – Ave Uibu, tabas 102grammise särje. Auhinnaks kalaretseptide raamat ning 25€ kinkekaart juuksurisse;
  • üldarvestus – Jaanus Teemant, kolme suurima kala kaalu summa oli 428g. Auhinnaks raamat „Õngitsemine+" ja 25€;
  • meeskonnavõistlus – Koikküla meeskond, teenisid kokku 59,6 punkti. Auhinnaks igale liikmele raamat „Ahven. Eluviisid. Püügitehnika. Retseptid." ning grill-liha, -ribid ja šašlõkk.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net