Otsing

Logi sisse

MaailmakohvikMaailm on täis võimalusi – sellise tõdemuseni jõudsid noored ja noortejuhid Valga noortekeskuses toimunud maailmakohviku arutelude käigus. 

Kolmapäeval, 22. jaanuaril toimus Valga noortekeskuses maailmakohvik, mida aitas läbi viia Seiklejate Vennaskond. Projekti raames käisid Valgamaa noorsootööga tutvumas noored ja noortejuhid Eestist, Portugalist, Poolast, Itaaliast, Bosnia ja Herzogovinast, Serbiast, Albaaniast ja Makedooniast. Valgamaad külastas kokku 28 noort ja noortejuhti.

Kohvikus oli töös neli lauda, erinevate teemadega. Iga laudkond sai teema üle arutleda ligikaudu 15 minutit. Peale esimest arutelu, toimusid laudkondade vahetused ehk ühes aruteluringis olnud inimesed vahetusid ja moodustasid uue meeskonna. Maailmakohviku töö toimus inglise keeles. 

Laudades avaldati arvamust teemadel:

  • vabatahtlik töö välismaal,
  • noorsootöö võimalused, raskused maapiirkondades
  • mitmekülgsemad vaba aja veetmisvõimalused noortele,
  • head näited töömailma tutvustamisel

Külalised olid kõik väga avatud ja head suhtlejad. Kõige enam sooviti kuulda Eestis toimuvast noorsootööst ning vabatahtliku tegevuse võimalustest. Keda huvitas võimalus osaleda vabatahtlikus tegevuses ning leida koostööpartner mõnes välisriigis, vahetasid kontakte.

Maailmakohviku lõppedes lahkusid külalised Valga ANK väga positiivsete emotsioonidega ning uute tutvustega. Külastusega jäid rahule ka noortekeskus, noored võõrustajad.

Seiklejate Vennaskond on SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo maakondlik partner Valga- ja Põlvamaal.

Liis Hulkko
Valga noortekeskuse noorsootöötaja

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net