Otsing

Logi sisse

Noortel hip-hopi tantsuhuvilistel silmad säravad ja motivatsioon tõuseb.Valga JJ-Street tantsukooli noored võtsid osa 12. jaanuaril Valga spordihallis tantsuhuvilistele toimunud Back To The Basics koolitusest.

Koolituse läbiviijaks oli Joel Juht kes on loonud Eesti esimese tänavatantsukooli. Koolituse käigus said huvilised ülevaate tänavatantsu kultuurist ning hip-hopi ajaloost.

Kohale oli tulnud umbes poolsada noort, kes alates sügisest on pühendunud hip-hopi õppimisele.

Koolituse alguses, kui kõik olid juba peaaegu kohale jõudnud ja endale koha istumiseks leidnud, oli osalejate silmist näha ootusärevust ja teadmatust, sest keegi ei osanud aimata, mis neid ees ootab. Kui Joel oli hakanud otsi lahti tegema, palus ta kõigil välja võtta märmikud ja pastakad. Selle peale aga kõlas noortelt vastuseks, et neil on nutitelefonid. Seejärel tõi Joel näite ja selgitas, miks meil on vaja paberit ja pliiatsit informatsiooni üles kirjutamiseks. Kui spordihallist olid leitud vajalikud tarbed, saadi lõpuks teha algust koolitusega.

Esmalt rääkis Joel Juht (lavanimega JJ) noortele sellest, mis viis teda tänavatantsuni ning mida tuli teha selleks, et ta üldse tantsida saaks. Ja veel kui kättesaadav oli muusika ajal, mil puudus võimalus laule arvutist leida. Joel jutustas huvitavaid lugusid sellest, mis oli inspiratsiooniks uute tantsusammude tegemisel. Ühe näitena tõi ta välja näiteks puu küljest kukkuva õuna ja siis kuidas muudeti õuna kukkumist tantsusammudeks. Mis oleks tema elus teisiti, kui poleks tantsu, seda Joel aga oletada ei oska. „Võibolla ma oleksin istunud vangimajas, võibolla ma oleksin teinud kuskil süüa, võibolla oleksin aga müüja," sõnas ta. Lisaks tehti tutvust tähtsamate nimedega hip-hopi ajaloos. Informatsiooni mida meelde jätta oli rohkelt ja teadmisi edaspidiseks said noored kuhjaga.

Et saada parimaks on vaja õppida parimatelt ja tunda ajalugu.Istudes hip-hop selgeks ei saa

Pärast muusika ja tänavatantsu kultuuriga tutvumist oli aeg hakata tantsima. Joeli juhtimisel võetigi ette hip-hopi põhilisemad sammud, mille vahepeale lisas noormees veel mitmeid huvitavaid näited, mis tõid naeru suule, kuid samas jõudis mõte kohale ja pani mõtlema. Noorte silmad särasid ja saal oli täitunud energiaga, mis kandus üle ka tantsimisse. Kõik hip-hopi huvilised olid saanud ühe korraliku doosi motivatsiooni.

Eesti tänavatantsupioneer Joel Juhil on mõningad soovitused unistuse elluviimiseks tantsijatele ja teistelegi, kes selle küüsis vaevlevad. „Õppida ja õppida nendelt, kes tunnevad seda ala. Oma aega tuleb õppida planeerima ja tuleb ka pingutada selle nimel, et vahepeal käia ära kaugemal kui Tallinn, nägemaks, mis toimub mujal maailmas. Samuti on tähtis lugemine," tutvustas Joel hip-hopi huvilistele ka väärt raamatuid, mida lugeda ja analüüsida. Kõige tähtsam on aga kirja panna, sest pea ei ole prügikast ning kõik ei püsi meeles.

Keidy Säinas
noortelehe Tankla reporter

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net