Otsing

Logi sisse

Fortepiano. Foto: Timo Arbeiter22. novembril toimus Valgas sündmus „Koolimood", kus noored on juba 17. aastat järjest saanud esitleda teemakohast omaloomingut, omandada uusi kogemusi moe valdkonnas ja harjutada laval esinemist. Sel aastal oli teemaks „With White Wings - kuidas sina näed neid valgete tiibadega nähtamatuid olendeid?".

Osavõtvaid gruppe oli sel aastal 9, erilise au ees aga Valga vene gümnaasium, kus võetakse koolimoe sündmust eriti tõsiselt. Oldi palju tööd ja vaeva nähtud.

Igas kollektsioonis oli midagi omapärast ja erilist. Näha oli metsahaldjaid, armsaid roosasid ingleid kui ka tumedamate tiibadega olevusi. Võistlejaid said inspiratsiooni oma kostüümide jaoks näiteks metsast, loodusest, sõbrannadelt või Google'is leiduvatest piltidest.

Vanema vanusegrupi võitjad Otepäält kavaga Fortepiano olid võidu üle väga rõõmsad ning disainerid Gertrud Aasaroht (16) ja Karoliina Kruusmaa (15) jäid etteastega väga rahule. „Inspiratsiooni sain maailmast ja inimestest selles ning üritasin näidata seda läbi nähtamatute olendite, kes hõljuvad meie ümber. Kollektsioon valmis umbes pooleteise kuu vältel ning algsetest kavanditest jäid vaid mõned detailid. Lõplik kleitide kujundus valmis modellide seljas vastavalt modelli isikupärale. Disanisime kehasse istuvad kostüümid, mis tooksid esile modelli parimad küljed. Kohe, kui kuulsin üritusest, olin kindel, et tahan sellel osaleda. Meie eesmärk oli luua terviklikku kava – et nii kostüümid, meigid liikumine ja emotsioon oleksid kooskõlas. Gertrudile rääkides oli ka tema kohe nõus ning siis hakkasidki mõtted lendama. Üritus on väga lahe! Loomulikult peaks Koolimoodi korraldama ka edasipii, sest võibolla saab siit alguse kellegi tähelend. Oleme väga tänulikud korraldajatele!" rääkis Karoliina. Fortepiano ainuke meesmodell Karl Aarne Vihm (13) ütles, et koos kuue naisega pole kerge koostööd teha, kuid päris vastu ta modellitööle ka ei olnud.

Emotion Boom. Foto: Timo ArbeiterKa pealtvaatajaid jäid üritusega väga rahule – publik oli elav ja vali. Angelina (14) Valgast ütles, et sündmuse korraldamist tuleks kindlasti jätkata, sest see on hea võimalus noortele enda tuleviku arendamiseks ning moega tegelemiseks.

Peakorraldaja Aili Sture sõnul läks hoolimata mõningatest arusaamatustest ja vahemaast ürituse korraldamine üldiselt hästi. „Korraldasin sündmust esimest korda. Selline töö vajab suurt tahet asjaga tegelemiseks, sest väga keeruline oli leida sponsoreid. Selleks, et kaasata veel rohkem noori sellesse sündmusesse on ideed juba olemas ning nüüd on koolimood ka Facebookis."

Noorem vanuseaste:

  1. koht Emotion Boom (Valga vene gümnaasium)
  2. koht Magical Rose (Valga vene gümnaasium)
  3. koht Džentelmanid (Valga vene gümnaasium)

Vanem vanuseaste:

  1. koht Fortepiano (Otepää gümnaasium)
  2. koht Selge vee ees (Hummuli põhikool)
  3. koht Fairy Tale (Valga vene gümnaasium)

Koolimoele panid õla alla Oriflame, The Body Shop, Retromannid, Valgamaa Omavalitsuste Liit, fotograaf Siim Teder, fotograaf Maris Treufeldt, Happy Days Fotod, Eesti Kultuurkapital, Valga kultuurikeskus, Valga linn, Valga noortekeskus.

Lisainfo:

Koolimoe ametlik Facebooki kanal http://www.facebook.com/koolimood
Fotod sündmusest http://www.facebook.com/media/set/?set=a.652980738085997.1073741829.138141032903306&

Lee Johanna Saul
reporter 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net