Otsing

Logi sisse

muhu2013-1Tõlliste noored veetsid 6.-7. juunini Muhu saarel koos kohalike noortega. Saadi uusi tutvusi ja nähti kaunist Eestimaad.

Reis toimus tänu projektile „Noored ja ääred", mille raames viidigi kokku noored, kes paiknevad erinevates Eestimaa äärtes.

Reis saarele hakkas noorte jaoks tavalise suvepäeva kohta üsna vara – pool üheksa. Olenemata kellaajast särasid kõigi silmad ja ootusärevus justkui lendles bussi kohal.

Nagu tavaliselt möödus bussisõit täis nalja ja naeru. Need, kes veel nii palju üksteist ei teadnud, said lähemalt tuttavaks ja teised veetsid selle aja lihtsalt olles ja mõeldes eesootavast.

Lähenedes sadamale hakati aru saama, et varsti oleme tõesti kohal. Praamil tekkis nii mõnelgi tõeline vau-efekt – see oli osadele ka esimene saare külastus ja ka esimene praamisõit. Õnneks möödus see rahulikult ja naerusuiselt.

muhu2013-2Saarele jõudes võtsime suuna Liiva noortekeskuse poole, kus meid kohalikud noored ja noorsootöötajad ootasid.  Kohale jõudes otsiti endale mõnus magamisnurk, kuhu oma asjad jäeti.

Alguses oli tunnike sisseelamisaega. Pärast seda tegime väikse tiiru alevikus ja seejärel, mis muud, kui sööma minek. Seejärel oli aeg väikeseks kanuusõiduks. Hoolimata tuulevaiksele ilmale valmistas nii mõnelegi vee peal püsimine suuri raskusi. Mitmed noored jõudsid tagasi läbimärjana, muidugi sel juhul, kui kaldast üldse kaugemale saadi. Tuli ikka igasuguseid juhuseid ette.

Kõik kaldas tagasi, kuivad riided seljas, võeti suund Muhu muusemi poole. Seal oli võimalik mängida nutikat maastikumängu, mille käigus pidi olema tähelepanelik, sest kõik vastused olid selgesti nähtavad ja kättesaadavad. Mängud mängitud oli aeg palavuse vastu võitlemiseks – läksime ujuma! Kui kõik noored veest väljas olid, näitas kell juba õhtusöögi aega. Üheskoos tagasi noortekeskusesse minnes arutlesid kõik vaid söögist. Hiljem külastasid noorsootöötajad poodi ja noortel oli võimalik vaba aega nautida.

muhu2013-3Poest tagasi hakati ühiselt süüa tegema. Pärast seda oli aeg grupiaruteluks, mille käigus üritati leida parimaid lahendusi peamistele probleemidele.

Õhtu lõpetuseks vaadati poole ööni filme ning lõpuks mindi magama.

Järgmise päeva hommikul algas start Kuressaare poole. Esimese asjana seadsime sammud linnuse poole, mis oli täpselt nii suur ja võimas, nagu kõik arvasid. Linnuses käidud, olid vöövahed juba üsna tühjad, nii et oli taaskord söögi aeg. Pärast söömist oli aeg kaunist linnast lahkuda ja külastada tuuleveskeid, kus oli võimalus ka ise veski peal ära käia, muidugi seda võimalust ka kasutati.

muhu2013-4

Pärast veski külastusi mindi Üügu pangale, mis noorte pettumuseks polegi järsk ja ohtlik. Kui seegi tehtud oli kell juba niivõrd palju, et pidi hakkama mõtlema koju mineku peale. Suundusimegi siis tagasi Liivale, kus kõigile üllatuseks said kõik ehtse saare leiva, mis oli nii maitselt kui ka väljanägemiselt suurepärane.

Tagasisõit kulges vaiksemalt. Isegi praamiga sõitmine ei tekitanud nii palju elevust kui minnes. Kuna Tõllistesse pidi ikka läbi Pärnu sõitma siis üks mõnus kosutav vahepeatus, täis ujumist, tehti ka seal.

Koju jõudmise ajaks oli kell juba nii palju, et hakkas vaikselt pimenema. Hoolimata sellest, et see kõik oli väga väsitav jäid rahule kõik. Enamus noori avaldas juba bussis soovi tagasi minna, eks näha ole, mis tulevik toob.

Ester Kaasik
Tõlliste noor 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net