Valgamaa 2020. aasta noore, noortesõbra, noorsootöötaja ja vabatahtliku tiitlile esitati kokku 28 kandidaati. Laureaadid kuulutatakse välja 2021. aasta veebruaris toimuval Valgamaa tänuüritusel.
 
Toome teieni kõik esitatud nominendid ning iga kategooria finalistid, kelle kohta on võimalik lugeda ka lühikirjeldusi. Finalistide seast kuulutatakse juba uuel aastal välja laureaadid.

VALGAMAA AASTA NOOR 2020 FINALISTID JA NOMINENDID

Teivi Kängsepp
Teivi on Valga Gümnaasiumi abiturient. Ta on aktiivne noor, kes jõuab igale poole. Valga Avatud Noortekeskuses on ta võtnud enda peale fotostuudio arendamise ning käib tihti ka erinevatel sündmustel pildistamas. Ka jõuluteemalise fotonurga lõi noortekeskusesse just tema. Lisaks jagab ta oma aega tegutsedes aktiivselt punase risti tegevuses juba mitmeid aastaid. Alati, kui keegi palub teda appi, on ta olemas ning valmis panustama nii nõu ja jõuga. Teivi on julge, hooliv ja sõbralik.

Kristo Põldsaar
Kristo on Valga Gümnaasiumi õpilane, kes on ettevõtlik mitmel rindel. Talle meeldib tegeleda spordi, näitlemise ja muusikaga. Kristos on piisavalt ettevõtlikkust, enesekindlust ja teotahet enda unistuste nimel töötamiseks. Tema suureks kireks on jalgpall, mida on mänginud juba seitse aastat. Tänaseks on ta kohalikust klubist liikunud edasi ning mängib ametlikult poolkaitsjana FC Elvas. Lisaks tegeleb Kristo näitlemisega, lüües hooajast 2012/2013 kaasa MTÜ Kungla etendustes. Veel tegeleb ta muusikaga, olles kohaliku noortebändi Dreamband trummar.

Artur Köller
Artur on Valga Gümnaasiumi siseturvalisuse ja riigikaitse suuna õpilane ning Noorte Kotkaste Valgamaa maleva noorkotkas. Noorkotkana on ta tegutsenud aastast 2015. Ta on tegus noor, kes omab Noorte Kotkaste esimest järku ja on sooritanud üheksa erikatset (meedik, luuraja, suusataja, sepp, looduskaitsja, pioneer, metsnik, sukelduja, laagrikorraldaja), osaleb aktiivselt erinevates tegevustes ja esindab malevat. Juba teist aastat aitab ta vedada Valgamaa noorkotkaste ja kodutütarde rühmategevusi. Selle aasta algul kirjutas ta koos sõbraga noorte omaalgatus projekti, et parendada oma kodukohas noorte võimalusi airsofti mängimiseks. Tänavu sügisest alustas kodukohas noorkotkaste ja kodutütarde seiklusringi läbiviimisega. Kõige selle kõrvalt jõuab ta olla vabatahtlikuna abis Tartu maratoni spordiürituste teenindusmeeskonnas ning tegeleda raskejõustikuga.

Janne Hunt
Sivert Raide
Keteri Saan
Riin Lepik
Reni-Ando Mooses
Lisette Lee

VALGAMAA AASTA NOORSOOTÖÖTAJA 2020 FINALISTID JA NOMINENDID

Madli Must
Madli on Taheva Avatud Noortekeskuse noorsootöötaja. Ta on tegus, rõõmsameelne, õiglane ja toetav inimene. Kirjutab ja aitab kirjutada erinevaid projekte ning panustab Taheva piirkonna elu arendamisele. Toetab palju noorte ideid ja isegi kui noortele tundub, et nad ei suudaks ideed ise ellu viia, leiab ta selleks lahenduse ning asjad saavad ellu viidud. Madli on kohusetundlik, usaldusväärne ja elurõõmus noorsootöötaja.

Marika Viks
Marika on Nõuni kultuurimaja perenaine-kultuurikorraldaja ning ühtlasi ka Nõuni noortetoa noorsootöötaja. Marika abiga on Nõuni noored kirjutanud palju erinevaid projekte. Üheskoos organiseeritakse kinoõhtuid, kokatakse, mängitakse lauamänge, räägitakse, pildistatakse, joonistatakse, meisterdatakse jne. Marika positiivne, rõõmus ja hea huumorisoonega inimene. Ta oskab suunata, kaasata ja vajadusel maa peale tuua.

Merlika Hüdsi
Merlika on Tsirguliina Kooli huvijuht. Talle meeldib väga noortega tegeleda. Aitab õpilasi murede ja probleemidega, rõõmu korral rõõmustab koos nendega, korraldab koolielu, juhendab õpilasesinduse, minifirmade ja kooliraadio tööd. Merlika on empaatiline ja oskab hästi kuulata.

Dea Margus
Marek Mekk
Margit Kolju
Egle Kõvask
Kätlin Nukka
Maarja Mägi
Age Leesment
Mirjam Mõistus
Vallo Virnas

VALGAMAA AASTA NOORTESÕBER 2020 FINALISTID JA  NOMINENDID

Brendon Paidra
Brendon õpib Tallinna Ülikoolis, samaaegselt treenib ta noori Valgamaalasi enda asutatud klubis Korvpalliklubi Valgamaa ning on kehalise kasvatuse õpetaja Valgamaa Kutseõppekeskuses. Tema kõik päevad mööduvad spordihoonetes, kui pole trenne, siis on lastel üle Eesti erinevates kohtades mängud. Korvpalliklubi Valgamaa annab Valgamaal trenne Valgas, Tsirguliinas, Tõrvas, Otepääl ja Riidajas. Brendon on treeneri ja õpetajana nõudlik ning annab endast kõik, et lastel oleks treeningutest kasu ka ülejäänud elus, näiteks õpetab ta viisakust ja täpsust. Tema jaoks on oluline, et lapsed liiguksid ja tahaksid liikuda.

Siiri Põldsaar
Siiri on Valga Põhikooli muusikaõpetaja ning MTÜ Kungla rajaja. Viimast on ta eest vedanud juba üle 15-ne aasta. Aastatega on meeskond suurenenud ning etendusi, kontserte ja muid suuremaid, väikemaid ettevõtmisi tuleb üha rohkem välja. Siiri on väga ettevõtlik, loov, energiline ja pühendunud inimene. Ta oskab noori hästi oma tegevustesse kaasata ning tema usk noortesse on imetlusväärne.

Aivo Meema
Aivo on Otepää Avatud Noortekeskusest välja kasvanud kalastusringi juhendaja, kes on noortele nagu semu. Ringi läbi viib Aivo aga vabatahtlikult ning tasu on tema jaoks see, kui noored saavad kala, näod on rõõmsad ning näeb, et tema teadmised jõuavad noorteni. Lisaks kalapüügile õpetab ta ringi ajal teisi eluks vajalikke oskusi nagu märkamine, kuulamine, arvestamine, turvalisus jms. Ta teeb ja viib ringi läbi suure hoolivuse ja kirega. Aivo annab teadmisi ja kogemusi edasi eri vanuses noortele, noorim neist 6-aastane ja vanim 17-aastane. Ta suudab arvestada noorte eripärade ja kogemustega. Ta korraldab ringi raames noortele ka võistlusi. Lisaks said soovijad osaleda Pühajärve Spinning 2020 võistlusel, kus olid koos Eesti tipp kalamehed.

Rain Savi
Janar Koemets

VALGAMAA AASTA VABATAHTLIK 2020 FINALISTID

Janne Hunt
Janne on Sisekaitseakadeemias vanglaametnikuks õppiv tudeng. Ta on tugeva missioonitundega noor maailmaparandaja, kes tahab oma panuse anda Eesti riigi turvalisusesse. Jannel on ka pooleli kandideerimisprotsess Valga piirkonna abipolitseinikuks, sest ta tahab tegeleda oma kodukoha inimeste muredega. Janne on hooliv neiu, kes mängib meelsasti oma piirkonna lastega ning pakub seltskonda vanainimestele. Tema jaoks ei ole probleem aidata hätta sattunuid. Janne unistab Kaitseväkke minekust, et olla Eestile veel kasulikum. Janne on oma kodukoha noortele suureks eeskujuks ja toetajaks, ta ei lase kunagi nõrgematele haiget teha ja seisab oma väärtuste eest ka siis, kui peab seda üksi tegema.

Karl-Erik Ilumets
Karl-Erik on praktiliselt Valga Avatud Noortekeskuses üles kasvanud noor. Oma peamise vaba aja veedab noormees kas noortekeskuses või koos sõpruskonnaga. Karl-Erik on väga sõbralik, samas otsekohene, oma arvamust julgeb ta avaldada. Karlist on kujunenud see noor, kellele väiksemad ja uued noored ülevalt alla vaatavad. Karl-Erikul on energiat ja palju tahet tegeleda noorematega: õpetada lauatennist, seletada majas kehtivaid kokkuleppeid, aidata neil noortekeskuses igapäeva toimingutega, lahendada oskuslikult tekkinud konflikte, abiks olla turniiridel ja mängudel. Karl-Erik panustab igapäeva noorsootöösse olles teistele noortele eeskujuks ja noorsootöötajale paremaks käeks.

 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net