Otsing

Logi sisse

Valgamaa Partnerluskogu

Leader

Eea Grants

Kahe nädala jooksul teevad malevlased erinevaid heakorratöid, koristavad, värvivad, lihvivad ning muid lihtsamaid töid.

Kaheksandat korda korraldab MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla õpilasmalevat ning 50 maakonna noort teevad usinalt kaks nädalat tööd, et saaks hoolitsetud ning kenama ilme nii linnad, kodud, talud kui Kaagjärve mõis.

Malev startis 02. juulil, olenemata tormisest ilmast, malevakodudesse kolimisega. 8-9. juulil toimub malevlaste kokkutulek Kuutsemäel ning malevasuvi saab lõpu 14. juulil. Sellel aastal on MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla poolt korraldatavas malevas kokku tulnud 50 malevlast, kes jagunevad mitme erineva tööandja käe alla ja viie malevakodu vahel. Sellel aastal on taas Kaagjärve mõis suurim malevlaste tööandja ja majutaja, kes pakub tööd 20le malevlasele ning kolmele rühmajuhile. Teised kolm malevarühma on poole väiksemad ja asuvad Karula ja Tõrva Noortekeskustes ning Laatre kogukonnamajas. Üks rühm jõuab maleva teises pooles ka Otepää valda MTÜ Iiah tööpõllule. Kahe nädala jooksul teevad malevlased erinevaid heakorratöid, koristavad, värvivad, lihvivad ning muid lihtsamaid töid. Oma silmaga saab noorte tehtud tööle pilgu heita 29. juuli Kaagjärve mõisa Roosiaia peol, sest noored jõuavad seal hoolitsevad töökäed külge panna nii mõisas sees kui väljas.

Õpilasmaleva üks korraldajatest Siret Kõrge: “See vaimustus, millega üle maakonna noored tahavad kokku tulla ja oma kätega midagi ära teha, on super. Sellel aastal oli eriti tihe konkurents, sest malevasse mahtus pisut vähem noori – iga noorte saadetud CV ja motivatsioonikiri oli suure kaaluga.” Lisaks toob ta välja, kui suurt heameelt valmistab omavalitsuste tugi - kõik kolm omavalitsust toetavad noorte osalemist ning lisaks on ka seekord Valga ja Tõrva omavalitsused malevlastele tööandjad.

Marek Mekk, üks Tankla Õpilasmaleva algatajatest leiab, et lisaks töötegemisele on oluline rõhk malevakogemusel ka ühistegemistel ning rühmajuhtide rollil juhendajate ja rühma “liimina”. Ta toob välja, et selle sooja ühise “meie” tunde saamise toetamiseks on kahe töönädala vahelisel kokkutulekul ees ootamas sõbralik mõõduvõtmine.

Tankla õpilasmaleva 2023 toimumist toetavad Haridus- ja Noorteamet, Noored Kotkad Valgamaa malev, Kodutütred Valgamaa ringkond, Valga, Tõrva ja Otepää Vallavalitsus, SA Valgamaa Arenguagentuur, Linnutalu ning paljud teised organisatsioonid ja ettevõtted.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net