Otsing

Logi sisse

Valgamaa Partnerluskogu

Leader

Eea Grants

18. oktoobril kell 18.00 toimub Sangaste lossis seminar "Ekraanid, mis juhivad tänapäeva kooli". Seminari juhib Keeni põhikooli projektijuht Marju Varblane.

Seminarile on vajalik eelregistreerimine, mida saab teha siin: registreerimisvorm. Registreerimine on avatud kuni 17. oktoobrini kell 12.00. Kohtade arv piiratud!

2015. aasta sügisel, kui alustasime koostöös peakorraldaja, Türgi kooliga, projekti kirjutamist, oli nii Türgi kool kui ka teised partnerid teadlikud Eesti kõrgest tasemest IT-vahendite ja tänapäevaste õppemeetodite kasutamise osas. Teised partnerkoolid Satu Marest (Rumeenia), Vastost (Itaalia), Arcos de Valdevezist (Portugal) ja Bozüyükist (Türgist) aga alles tegid esimesi samme selles osas. Keeni Põhikooli õpetajad oma kogemuste ja oskustega õppijakesksete meetodite rakendamise ning heal tasemel tehniliste õppevahendite kasutamisega olid siin projektis suunanäitajateks ja mentoriteks.

Projekti põhiväljundiks oli avalikult kättesaadava e-õpiku koostamine, kus on põhjalikult tutvustatud 21. sajandi õppevahendeid, kaasavaid õpetamismeetodeid ja õppijakeskset koolitunni ülesehitust. E-raamatuga, mis on küll inglise keeles, saab peatselt tutvuda ning soovi korral oma arvutisse salvestada Keeni Põhikooli kodulehelt.

Tänaseks oleme aru saanud, et kui teistes projektis osalenud riikides tiiger alles võtab hüppeks hoogu, siis Eestis on ta juba silmist kadunud. Minul ja ilmselt paljudel teistel haridusvaldkonnaga kokkupuutujatel on tekkinud õigustatud küsimus - kuhu edasi? Kui meie igapäevaelu möödub, kaasaegselt väljendudes, 24/7 ekraanide ees ning suurem osa suhtlemisest ja eneseväljendamisest on päriselust kolinud sotsiaalmeediasse, siis kuidas leida tasakaal päris- ja digimaailma vahel? Selge on see, et õpetaja roll on muutumas. Temast saab pigem juhendaja, kuid kuidas juhendada noort, kes valdab pea kõiki tehnikavahendeid ja keskkondi sinust paremini? Kui muutub koolisüsteem (mis ilmselt juhtub lähema 10 aastaga), muutuvad ka majandus- ning ettevõtlusstandardid. Milline näeb välja lähituleviku tööelu, milleks me õpetajatena õpilasi ette valmistame?

Lõpuseminaril anname ülevaate toimunud projektist ja selle tulemustest. Püüame koos leida vastused ka eeltoodud küsimustele külalisesinejate Eve Noormetsa ja Pille Kriisa juhtimisel. Osalema ootame õpetajaid, õpilasi, lapsevanemaid, haridusametnikke ja kõiki teisi, kes on huvitatud tänapäeva kooli arengusuundadest.

Eve Noormets on tantsuõpetaja, kes enda kohta ütleb, et on elu õppija - ise ja teistega koos. Tunnustatud lektori ja õppejõuna on ta esinenud nii kohalikel kui välismaistel konverentsidel ja koolitustel. Laste ja noorte juhendamisel iseloomustab Eve tööd improvisatsioon ja õpilaste kaasamine loomingusse. Meie seminari raames viib Eve läbi õpitoa, kus on liikumist, kohtumist, tegutsemist iseendaga ja enda abil ka teistega, olles kohal emotsionaalselt, siin ja praegu.

Eripedagoog Pille Kriisa on tegelenud mitmeid aastaid noorte ja noortega tegelejate koolitamisega. Praegusel hetkel töötab muuhulgas Randvere koolis eripedagoogina ja Rakvere ametikoolis õpinõustajana. Lisaks hoiab silma peal ka mitmete asenduskodude lastel ja nende kasvatajatel.

Pille esinemised sarnanevad monoetendusele - tema tavapärasest erinev lähenemine põletavatele teemadele haridusküsimustes haarab kuulaja ennastunustavalt kaasa, stimuleerides tema mõtlemisprotsessi. Sellel seminaril võtab Pille fookusesse teema: kuidas mõista lapsi ja nende ekraane.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net