Otsing

Logi sisse

muusikainstrumendite valmistaminePalupera vallas Paluveskil toimusid 28.-31. juulini 7-18aastastele noortele mõeldud õppepäevad "Metsa muusad Valgamaal".

Tänavuste õppepäevade teema tuleneb sellest, et need on muusikateemalised ja leiavad aset metsas. Osalejaid kokku koos korraldajate ja läbiviijatega oli 264.

Õppepäevade jooksul said noored proovida erinevaid tegevusi nagu näitejuhtimine, köiel laskumine, esmaabi osutamine, vibu laskmine, muusikainstrumentide ja animatsiooni valmistamine, telkmantli ülespanek, sumomaadlus, sepatöö tundmaõppimine ja orienteerumine.

Noortele populaarsete tegevuste hulka kuulusid kanuutamine, paintball ja puidupõletamine. Viimane oli ka Eleri Marguse lemmiktegevus. "Seal sai ise valida, mis sa puidule põletad ja see on loomingulises mõttes hea," lisas ta.

Avapäeval rühmadele antud ülesandes pidid noored muutma tuntud laulude sõnu. "See laulu ümbertegemine oli väga lahe, sest sai kohe esimesel päeval rühmakaaslastega harjutada tiimitööd ja üksteist natuke tundma õppida," sõnas Laura-Liis Loos.

Tegevusi juhendasid organisatsiooni vabatahtlikud noored ja noortega tegelejad. "Juhendajad olid väga tublid, kuid neil on veel veidi vähe kogemust," tõdes Jaanika Niklus nende hakkamasaamist.

ans LordiOhtralt koostegutsemist

Rühmajuhtide põhilisteks ülesanneteks oli vaadata, et lapsed jõuaksid õigeks ajaks tegevuspunktidesse ning saaksid õigel ajal sööma. Kontrollida tuli, et neil oleks riided ja telk kuivad ning tervis korras. Osalejad arvasid, et rühmajuhid on toredad ja tahavad ainult head.

Esimest korda õppepäevadel osalenud noored võeti omaks neile topsitäie vee pähekallamise, kommi söömise ja siirupi joomisega. Lisaks sellele esines rahvale kohalikest juhendajatest koosnev ansambel Lordi, kellele sealsamas ka esinemiskostüüm disainiti.

Eelviimasel päeval ootas noori ees metsas orienteerumine, kus punkte läbides tuli lavastada erinevatel teemadel laused ja jäädvustada fotona, panna püsti telkmantel, meisterdada paberlennuk ja seda lennutada.

Veel saadi Ideekohvikus arutleda igapäevaküsimuste üle ja pärast väsitavat seikluspäeva korraldas Rõngu vabatahtlik päästeselts noortele vahupeo. Sama päeva õhtul mängis muusikat diskor Artur Lõhmus. Enne kojusõitu tuli noortele külla tsirkusekool, kes lasi noortel proovida žongleerimist.

Artikli kirjutas Valga Tankla mini reporter Annabel Voitka.

ühispilt

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net