Otsing

Logi sisse

teemeara logoTeeme Ära talgupäev toimub traditsiooniliselt maikuu esimesel laupäeval, tänavu 3. mail 2014. Talgupäeva eesmärk on edendada ettevõtlikkust ja aktiivset eluhoiakut, parandades seeläbi meie ühist elukeskkonda ning tugevdades kogukondi tervikuna.

Üle-eestiline Teeme Ära talgupäev sai tõuke 2008. aasta suurest prügikoristusest ning sellele järgnenud 2009. aasta mõttetalgutest. Alates 2010. aastast on talgute korraldamine iga aktiivse kodaniku, kogukonna ja ühenduse võimalus midagi oma elukeskkonna heaks teha. Seejuures otsustades ise, mis vajab ärategemist koduümbruses või kaugemal. 2013. aasta talgupäeval korraldati üle Eesti 1522 eriilmelist talgut kokku 40 098 osalejaga.

Kuidas oma talgud kirja panna?

Kõik talgud saab kanda üle-eestilisele talgukaardile alates 12. märtsist. Selleks tuleb täita lihtne vorm kodulehel www.teemeara.ee. Seega on paras aeg mõelda, mis Sinu kodukandis tänavu tegemist vajaks. Oodatud on nii värsked talguideed kui juba pikema traditsiooniga ettevõtmised.

Aprilli keskpaigast kutsume aga juba kõiki eestimaalasi endale sobivaid talguid valima ja end osalejana talguveebis kirja panema. Sel aastal innustame talgutel osalema senisest veelgi rohkem noori. 

Talgute stardipakett

Pärast talgute kirjapanekut saab iga talgukorraldaja talgujuhi stardipaketi. Stardipakett on kokku pandud talgute korras, talgupäeva partnerite ja vabatahtlike ühisel jõul. Sellesse on koondatud erinevaid abivahendeid ühe eduka ja mõnusa talgupäeva pidamiseks.

Teeme Ära liikumine maailmas        

Tänaseks on Teeme Ära algatus jõudnud rohkem kui sajasse riiki. Maailma eri paigus on Eesti 2008. aasta koristuspäeva eeskujul korraldatud oma koristuspäevi, mis jätkuvad ka tänavu. Kuigi eestimaalaste jaoks on koristustalgud nüüdseks vaid üks võimalikest talguliikidest teiste seas, oleme oma talgupäevaga seeläbi ka maailmakoristuse kaardil.        

Kohtumiseni 3. mail – kõikjal üle Eesti!

Teeme Ära talgupäeva meeskond
www.teemeara.ee

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net