Otsing

Logi sisse

Merike SoometsMõned päevad tagasi oli ärevus õhus seetõttu, et saada teada selle aasta noortesõber ja maa- ning linnanoor. Valgamaal on aga veel inimesi, kes väärivad tunnustamist ning seega ei jäänud tiitlid selle aasta viimasteks. Juba on järgmiselegi omanik leitud.

Tiitel anti üle inimesele, kes on tunnustamist väärt juba seetõttu, et ta on pühendanud enda piirkonna arenguks kordades rohkem aega ja energiat kui seda ette arvata oskaks.

Tõrva noortevolikogu soovib, et inimesed märkaksid enda kõrval teist inimest ja tema poolt tehtud heategusid. Just tänu sellele, et kaaskodanikke on märgatud ja tehtud töid hinnatud, pälvis sel aastal noortevolikogu auhinna Tõrva noortekeskuse kauaaegne juhataja Merike Soomets.

„Igapäevaselt on ta väga heasüdamlik, nooruslik ning rõõmsameelne inimene, kelle juurde julgevad noored pöörduda," iseloomustas auhinna pälvijat Tõrva linna noor Triin Jaansalu. Merike on ELO koordinaator, kuulub ka noorsootöökeskuse Tankla juhatusse, on olnud mentoriks Tõrva noortevolikogule ning koostööpartner Tõrva gümnaasiumi õpilasesindusele. Oma vabast tahtest on ta noorte jaoks väga palju ära teinud ja noorte tegevusi alati toetanud.

„Merike on inimene, kes on võtnud oma südameasjaks kõik noortega seotud teemad. Tema on see, kelle poole võib noor pöörduda iga kell ning kellelt on alati abi või tuge loota. Merike vääris tohutult seda auhinda. Ta on kogu oma aja pühendanud noortele ning noortekeskuse arendamisele. Ta ei pea vaevaks olla kasvõi poole ööni noortekeskuses, seetõttu, et noored saaksid oma tegemised tehtud. Lisaks sellele ei lahenda ta ainult noorte probleeme, vaid aitab ning suunab neid uute väljakutsete leidmiseks."

„Tänasel koosolekul, kui selle auhinna talle üle andsime, ütlesid tema pisarad rohkem kui tuhat sõna. Sellist siirast inimest, kes on vajadusel emalõvi kogu Tõrva noorte jaoks, ei tea mina küll kedagi teist," tõi ta lõpetuseks õige auhinna pälvija kohta esile.

Noortevolikogu auhinnale esitati lisaks Merike Soometsale veel 4 kandidaati. Möödunud aastal pälvis noortevolikogu auhinna Tõrva gümnaasiumi õpetaja Liia Ortus tubli töö eest gümnaasiumi pargi korrashoiu ja noortele loodushariduse pakkumise eest. Esimese noortevolikogu tiitli omanikuks sai Hilma Karu oma aastatepikkuse töö eest Helme koduloomuuseumis ja Tõrva gümnaasiumis.

Egle Kõvask
noortelehe reporter 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net