Otsing

Logi sisse

Neet-noorOodatakse noori avaldama arvamust, kuidas aidata oma eakaaslasi. NEET noorte abistamise ideekonkurss 15-26 a noortele "Kuidas aidata NEET - noori?"

Praxise ja ENTK on noorteseire aastaraamatu keskseks teemaks valinud noorte tõrjutus ja mittetöötavad ja -õppivad noored – NEET noored. Neid noori on Eestis kokku ligemale 40 000.

NEET-nooreks sattumise põhjuseid on pea sama palju kui on neid noori – igaühel on oma lugu ja oma mured. Ometigi on meie kõigi ülesandeks teha kõik selleks, et selliste noorte hulk väheneks ja et kõik noored leiaksid väärilise koha elus. Poliitikakujundajad on välja pakkunud mitmeid meetmeid ja ideid – õpipoisikoolitus, aktiivsed tööturumeetmed, karjäärinõustamine jne. Soovitud edu ei ole aga saavutatud. Äkki on põhjuseks see, et me liiga vähe kuulame, millist abi noored ise ootavad.

Korraldajad kutsuvad noori endid välja pakkuma võimalikke lahendusi, kuidas ennetada NEET-nooreks sattumist ning millist abi peaks pakkuma nendele noortele siis kui ollakse silmitsi mittetöötamise ja mitteõppimisega.

Ideede väljapakkumisel võib toetuda lugudele siin või kasutada enda või oma lähedaste ja sõprade kogemusi.

Esseevormis ideekavandeid oodatakse hiljemalt 8. maiks aadressil: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või

posti teel Lai 30, 51005 Tartu

märgusõnaga „NEET“

Kirjutisele tuleb märkida autori nimi, vanus ning kontaktandmed (postiaadress või e-mail). Kirjatöö pikkus 1-3 A4 lehekülge.

Ideekavandeid hindab Noorteseire projektimeeskond koostöös Eesti Noorsootöö Keskusega. Hinnatakse ideede uudsust, realistlikkust, osalejate oskust probleeme märgata ja lahendusi välja pakkuda.

Parimate ideekavandite autoritele on välja pandud auhinnad ning nende ideid tutvustatakse 2013. aasta Noorteseire aastakonverentsil 16. mail.

Saadetud tekste võidakse edaspidi anonüümselt kasutada ja avaldada noorteseirega seotud kirjutistes.

Lisainfo: 

Katrin Pihor  

Noorteseire projektijuht 

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

www.noorteseire.ee 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net