Otsing

Logi sisse

Tuleviku radadelLisatud link fotodele! Teisipäeval, 20. novembril 2012 viis Valgamaa Noorte Nõustamiskeskus koostöös Valga Maavalitsuse ja Valgamaa Arenguagentuuriga läbi lühikese ettevõtlusseminari „Tuleviku radadel".

Valgamaa Kutseõppekeskusesse olid kohale tulnud ettevõtlusest huvituvad noored. Seminari juhatas sisse Valga maavanem Margus Lepik, kes andis ülevaate Valgamaa hetkeolukorrast. Maavanem tegi ülevaate ettevõtluse statistikast Valgamaal. Samuti oli välja toodud kui palju inimesi käib Valgamaal ja mis neid siia on meelitanud.

Põneva ettekandega esines ettevõtja, investor ja juriidiline nõustaja Yrjö Ojasaar, kes aitas noortel leida vastuseid küsimustele „miks hakata ettevõtjaks?" ja „kuidas ma alustan?". Ojasaar rääkis ettevõtluse alustaladest ja võtetest, mida Eesti ettevõtlusmaastikul ei saa kasutada. Tõdeti, et meie ettevõtlusmaastik ei saa kunagi olla selline nagu Hiinas või Indias juba sellepärast, et meil puuduvad vajalikud töölismassid ja rahalised ressursid robotite jaoks.

Näitena toodi noori, kes on loonud oma ettevõtted. Suhtluskeskkonna Facebooki looja Mark Zuckerberg oli kõigest 25-aastane kui ettevõtlusega alustas ning tuntud mobiiliappi Instagrami loojad Kevin Systrom ja Mike Krieger polnud kumbki 30ne piiri ületanud. Need ja veel paljud lood ettevõtlikest noortest osutusid vägagi inspireerivaks.

Seminari alguses küsis maavanem noortelt: "Kes tahab ettevõtjaks saada?". Käed tõstsid vaid 2-3 noort. Seminari lõpus esitas Yrjö Ojasaar sama küsimuse ning seekord kerkis nähtavale tublisti rohkem käsi.

Vaata fotosid: https://plus.google.com/photos/117625616655053268951/albums/5813344485702045425

Kairi Piir
noortelehe reporter 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net