Otsing

Logi sisse

bulgaaria grupipiltSeitsmel noorel, kellest kuus elavad Otepääl või selle ümbruses, avanes võimalus osaleda Balkani Noortefestivalil 12.-17. september Sandanskis, Bulgaarias. Üritus aitas luua tutvusi noorte eurooplaste vahel, jagada kogemusi ja kogeda meeskonnatööd, heita pilku teistele euroopa kultuuridele.

Festivali raames esinesid hiphoptantsijad, poplauljad, rahvatantsijad, tänavakunstnikud ja muusikud. Peale Eesti poiste, kelle hulka kuulusid Sten Aavik, Valdo Plinte, Ardi Uprus, Andreas Nigol, Martti Kõiv ja Seiko Kuik, särasid laval Türgi, Malta, Suurbritannia, Bulgaaria, Läti ja Itaalia ansamblid. Grupijuhina oli kaasas Otepää Avatud Noortekeskuse juht ja liider Kadri Orav. Tantsijaid, kunstnike ja lauljad leidus Albaaniast, Serbiast, Makedooniast ja teistest Balkanimaadest.

Eesti kollektiiv mängis festivali kolmandal päeval raskemat muusikat, mis võeti kuulajate poolt soojalt vastu. Hiljem astusid üles muusikud Türgist ja Lätist, kes pidid nägema kurvastuseks lahkuvat publikut. Pärast bände täitsid lava tuletantsijad ja eredad leegid, terve amfiteater oli täitunud hirmuga lahtise tule ees.

Kohaletulnud noortel oli võimalus külastada Melnikut - turismilinna Kreeka piiri lähedal. Maarjamaa lapsed nägid Eestis puuduvaid asju: mägesid ja mägikitsi. Noored ei teadnudki, mis oli üllatavam, kas mäed või nendel ronivad sõralised.

Festivali viimasel päeval astus lavale kõikide osalenud riikide ühisansambel, mis esitas kohapeal valminud loo. Eestlaste lippu hoidsid grupeeringus kõrgel Ardi, Sten ja Seiko. Peale lõppkontserti tutvuti viimast korda Sandanski ööeluga ning järgmine päev asuti Sofia poole teele. Sofias kohtusid noorukid bulgaarlastega, kellega saadi tuttavaks Lätis, kus viidi läbi samalaadne projekt.

Minibuss meeneid tulvil, hakkasid eestlased Otepää suunas sõitma. 35 tundi ja ligi 3000 kilomeetrit hiljem jõuti Eesti pinnale, kus Bulgaaria päikese ja 32 soojuskraadi asemel tervitas neid põhjamaine tuul ja vihm. Kindlasti saime palju uusi kontakte ja motvatsiooni selleks, et ka ise tulevikus Otepääl üks meedlejääv noortevahetus korraldada.

Seiko Kuik

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net