Otsing

Logi sisse

Valgamaa noorte suvekool „Aeg 11 näha“ tõi juba üheteistkümnendat korda kokku noored üle maakonna.

Kolme päikselise suvepäeva jooksul said laagrilised end proovile panna robotite ehitamises ja programmeerimises ning keemiakatsete tegemises.

Loovat ja kunstilist poolt sai arendada stencil art ehk šabloonikunsti töötoas ning mobiilses puidutöökojas. Veel räägiti ärindusest ning püüti kala.

Tänavused töötoad on saanud väga palju heakskiitu just nende praktilisuse poolest. „Saime Merkuuri mobiilses puidutöökojas lihtsatest asjadest meisterdada armsa ja igapäevaelus küllaltki otstarbeka lambi,“ tõdes Nõunist pärit Ragne Jaama.

Õhtuid sisustasid omaloomingukavad. Esimese päeva õhtul tõmbasid grupid endale loosiga vanasõna, millesse oli poogitud Lotte tegelaskuju. Teise päeva kava hõlmas keeleväänajat ehk raskelt hääldatavat sõna ning rekvisiiti, mida etteastes kasutada tuli. Õhtutesse jagus ka muusikat, tantsu ja filmi.

Töötubadele vahelduse loomiseks viidi läbi mitmeid lõbusaid võistlusmänge. Mängiti märga rahvastepalli, Mölkkyt, roniti läbi ämblikuvõrgu, ületati sood ja muud põnevat.

"Suvekoolis on igal korral midagi meeldejäävat. Olgu selleks uued või vanad sõbrad, mõni enda tehtud meisterdus või lihtsalt toredad seiklused, mida hiljem meenutada," tõi neljandat korda suvekoolis osalenud Ragne välja põhjused, mis teda suvekooli ikka ja jälle tagasi toob.

Noorte sõnul võiks järgmistel aastatel olla sportlikke ja seikluslikke töötube nagu näiteks vibulaskmine, kiiking, võitluskunst, kostüümis sumomaadlus, hoki, motosport, geopeitus, veepall (sup polo), sulgpall, mullijalgpall, keraamika ja marmoreerimine. 

Üheteistkümnes Valgamaa noorte suvekool toimus 17.-19. augustini Valga vallas, Kaldavere turismitalus ning oli suunatud 14-20aastastele noortele.

Foto- ja videomeenutus:

1. päeva fotod: #suvekool2020 - I päev

2. päeva fotod: #suvekool2020 - II päev

3. päeva fotod: #suvekool2020 - III päev

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net