Otsing

Logi sisse

3.-12. märtsini osalesid Valgamaa noorkotkad ja kodutütred Rootsis Östersundis taliõppusel, kus pandi proovile nii omavaheline meeskonnatöö kui ka suusatamisoskused. Lisaks said noored uusi teadmisi toimetulekuks talvistes tingimustes.

Igal aastal on laager koosnenud enamasti samadest tegevustest, mis on ühtlasi varem osalenutele kui ka uutele hea võimalus teadmiste ja oskuste lihvimiseks ning kinnistamiseks, sest nagu ju öeldakse – kordamine on tarkuse ema. Nagu kõik varasemalt ühest või teisest allikast kuulnud oleme, vajab inimorganism talvise külma keskel rohkelt vitamiine, õiget ning piisavat hoolt.

Kuna suur osa laagriajast tuli veeta lumises ja karges Põhja-Rootsi metsade vahel, oli esmatähtis selgeks saada, kuidas enese eest sellises keskkonnas hoolt kanda. Sellepärast toimus ka päev enne metsasolemist loeng õigesti riietumise ja hügieeni tagamise teemal.

Põhjamaades on üsna olulisel kohal talisport, mistõttu ei möödunud noortel päevagi, mil nad poleks pidanud suuski alla panema. Kogu laagri jooksul tuli hoolt kanda ka oma suuskade eest – neid puhastada, sättida ning kui klamber juhtus katki minema, tuli leida uued. Selline olukord tuli ette ka viimasel laagripäeval korraldatud suusaorienteerumises, kus suuskadel liikudes tuli lahendada erinevaid ülesandeid.

Raskused viivad võidule

„Juhtus nii, et poole tee peal järgmisesse kontrollpunkti liikudes läks tiimikaaslase suusaklamber katki ning ta ei saanud enam oma suuskadega liikuda. Proovisime naljaviluks tandemsuusatamise võimalikkust, see tähendab, et sõber oli selja taga, hoidis õlgadest kinni ja liigutas suuskadel olevaid jalgu samas rütmis. Selgus, et edasiliikumine sel viisil oli rohkemat kui naljategu – saime järgmisesse kontrollpunkti väga edukalt ja võistkonna liikumistempo üleval hoitud,” meenutab kodutütar Maileen Pillaroo.

Lisaks suusaorienteerumisele korraldati võistlusmomendi tekitamiseks meeskondlik laskesuusatamise võistlus, kus pärast esimest ringi oli vaja õhupüssist ja pärast teist ringi õhupüstolist lasta. Rada ja võistlus ise tundus algul küll raskena, sest teekond tundus pikk ning tõusud ja laskumised järsu, kuid meeskonnakaaslaste ergutamise toel läbiti see edukalt.

Kui laagrilistelt uurida, milline tegevus tänavu lemmikuks osutus, kõlas vastus sarnaselt eelmisele aastale – Bandwageni (masin, mille taga suusatati) taga suusatamine. “Ühest küljest ekstreemne, teisalt väga nauditav tegevus. Ilus loodus, ilusad vaated, suur kiirus,” toob Maileen välja antud tegevuse plussid.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net