Otsing

Logi sisse

angelina lonJaanuarikuu esimestel päevadel Moskvas 13. korda toimunud rahvusvaheliselt vene keele olümpiaadilt tuli uhke teise kohaga tagasi Valga vene gümnaasiumi 9. klassi õpilane Angelina Lon.

Kolm päeva väldanud programmist võttis osa 24 õpilast Venemaa lähiriikidest. Angelina oli ainukene, kes esindas Eestit. Osavõtjaid oli veel Armeeniast, Gruusiast, Usbekistanist, Kõrgõzstanist, Aserbaidžaanist, Kasahstanist, Ukrainast, Valgevenest, Lätist ja Leedust. Kõigile osalejaid premeeriti linnaekskursiooni ja kutsega Moskva linnapea vastuvõtule.

"Olin Moskvas esimest korda. Mulle väga meeldis see väärikas ja ilus linn rikkaliku ajalooga. Suur õnn oli olla sellises kohas. Väga meeldis soe vastuvõtt, sõbralik ja meeldiv suhtumine."

Ettevalmistus olümpiaadiks oli põhjalik – tuli palju uurida ja õppida teaduslikku materjali. "Mulle meeldib õppida, kuid esineda on alati raske."

Esimene päev Moskvas kujunes sisseelamisele ja üksteisega tutvumisele. Teine päev kuulati kodus ettevalmistatud teemadel esitlusi. Angelina tutvustas enda kodulinna, kooli ja Eesti riiki. Kolmandal päeval leidis aset kolmetunnine olümpiaad, kus lisaks grammatikale tuli koondada mõtted ja kirjutada ka kirjand. Teemaks valis neiu "lemmiktund koolis".

Lemmikaineteks on teise koha omanikul kirjandus, vene keel ja ajalugu. "Vabal ajal meeldib mängida klaverit ja kitarri, eelmisel aastal lõpetasin Valga muusikakooli." Teise koha pälvimistki peab Angelina peamiselt õpetajate teeneks, kes alati oma aineid väga põhjalikult õpetavad.

Uurides neiult, kui oluline on osata keeli, sõnas ta, et võõrkeeli on alati raske õppida. "Ausalt öeldes ma ei kujuta ette, kui raske on õppida vene keelt inimestel, kellel see pole emakeel. Arvan, et siin on oluline järjepidevus, kõige tähtsam – tahe ja aeg. Kindlasti on kergem, kui on vene keelt kõnelevaid sõpru, sest suheldes jääb keel paremini külge."

Keelteoskust peab Angelina oluliseks naaberriikidega sõprussidemete loomiseks ja vabamaks suhtluseks. "Minu arvates on üks määrav edukuse alus kaasaegses ühiskonnas just võõrkeelte oskus."

Tõlge: Jelena Kalames

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net