Otsing

Logi sisse

noored-kotkad-2014-1Reedest pühapäevani toimus Eesti põhjapoolseimas linnas Loksal noorte kotkaste vabariiklik võistlus „Alati valmis", kust naaseti võiduga.

Osavõtjaid oli üheksast malevast. Valgamaa malevat esindasid Paul Poderat, Tõnu Vahtra, Erki Vessin ja Andre Altosaar.

Kolm päeva väldanud võistluse jooksul tuli lahendada erinevaid ülesandeid. Iga eduka soorituse eest oli võimalik saada 9 punkti. Pead tuli murda mälumängus, kus oli küsimusi nii Eesti, noorkotkaste, kaitseliidu kui ka keemia kohta. Tuli teada lindude ja loomade nimega taimenimesid, matkati rabas. Lauldi Eesti hümni ja vastati kodumaateemalistele küsimustele.

noored-kotkad-2014-2Ära tuli tunda Eesti ajaloolised kuulsused, kokku panna puslekaarte, sooritada mõõtmisi, teha erinevaid sõlmi (surmasõlm, lipsusõlm, kalamehesõlm, liuglev aas), määrata asimuut (nurk kellaosuti liikumise suunas põhjasuuna ja mingi objekti suuna vahel – E. K.), otsida puuduvaid esemeid, osata sideülesandeid, lasta märklauda, panna kokku AK-4 relva, tunda 16 puu liiki ja anda esmaabi. Veel sai kogeda tuletõrjesporti, otsida küsimusi Šveitsi armeenoa kohta, alluda rivikäsklustele, läbida kehalisi katseid (1500m jooks, kätekõverdused, kõhulihased) ja teatevõistlusi vees.

„Selline võistlus õpetab, et kõik mida sa õpid ei pruugi alati olla tühi-tähi, vaid eluks vajalik. Kõige rohkem tuli ülesannete käigus välja see, et meeskonnatöö on kõige alus," sõnas Andre Altosaar.

Võistluse eesmärk oli pakkuda noortele huvitavat võistlust, mis nõuab noorkotkaste 4. järgukatsete teadmisi ja oskusi. Kontrollitakse võistkondade võimet täita neile antud ülesandeid ning selgitada välja parimad malevad.

noored-kotkad-2014-3

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net