Otsing

Logi sisse

Tõlliste noored PilistveresAlles mõni kuu tagasi, kui Tõlliste noortekeskust külastasid Pilistvere noored, oli maja täis elevust ja naeru. Sel nädalavahetusel kordus kõik taas, kuid nüüd juba Pilistveres, kuhu Tõlliste noored oma teekonna olid seadnud.

Esmakordselt sattusid Pilistvere noored Tõllistesse projekti "Noored ja ääred" raames, sel korral oli külastuse eesmärgiks tugevdada sõprussidemeid ning tutvuda sealsete noorte tegemistega. "Tõlliste noored on toredad inimesed. Nad on jutukad ja julged, ei karda arvamust avaldada. Küll aga võiks rohkem poisse tegemistes kaasa lüüa," sõnas Võhma noor Ragnar Kondel.
Üheskoos vaadati ka tulevikku ning arutati järgmise aasta ühiste ettevõtmiste üle, et mitte loodud tutvusi kaotada.

pilistveres3Vastuvõtt Pilistveres oli hämmastavalt soe. Mitte igalpool ei näe uksest sisenedes laulutähti ja tantsulõvisid, sealhulgas ka baleriinideks riietunud noormehi ning teisi säravaid silmi, kes külalisi kallistustega kostitavad. Ning ega lahkuminegi väga lihtne polnud, sest koosoldud aeg oli mõnusalt veedetud, inimesed armsaks saanud ja kallistusi jagati südamest.

Tõlliste noored Pilistveres"Esimene kord, kui Pilistvere noori kohtasin, ei jõudnud ma nendega palju suhelda, kuid seekord sain väga lähedaseks. Neid tundeid ja mõtteid, mis sel külaskäigul kogutud said, on raske sõnadesse panna. Kõik olid väga meeldivad, sõbralikud ja vastutulelikud. Meid võeti soojalt vastu ja igav ei olnud hetkekski. Tegevusi oli palju - mängiti üheskoos ja lõbutseti varahommikuni. Õnneks ei jää see meie viimaseks koosviibimiseks. Pean ära mainima meid ümbritseva looduse, mis oli vapustav. Reis oli väga tore ja meeldejääv. Inimesed suurepärased ja kogu kohalviibimine mõnus kogemus." muljetas Tõlliste noor Hanna-Liisa Pärnik-Pernik.

Kolme Pilistveres oldud päeva jooksul saadi teineteisega lähemalt tuttavaks, uudistati ümbruskonnas, tutvuti mitmete mälestistega, mängiti mänge, käidi saunas, tehti ühiselt süüa ning tunti end lihtsalt hästi. Kuulati loengut "Kosmilised võnked". Külastati Põltsamaa noori, kus leidis kolmandat korda aset kohvikuõhtu. Igal õhtul käib noortele keegi oma tegemistest rääkimas ning sel korral kohtuti Loore Martmaga, kellega vaadati noortefilmi "13" ning hiljem tehti Pilistvere noortega ühine muusikaline jämm - mängiti pille ning lauldi. "Mulle meeldis see vaba õhkkond ja see, et kõik said oma osa anda õhtu kujundamisel. Mõni laulis ja mõni mängis trumme," tõi Kirivere neiu Grete Leis välja.

Märkimisväärne on sealsete noorte kokkuhoidmine, pealehakkamine, siirus ja usaldus. Keegi ei vea kedagi alt. Kõike tehakse üheskoos. Neil on oskus tunda rõõmu pisiasjadest, teha seda, mis südamele lähedane ning jagada emotsioone kaaslastega.

Kes pole teadlik Pilistvere noorte käigust Tõllistesse, võib end kurssi viia järgmise artikliga: http://tankla.net/uudised/jarelkaja/2379-kes-ei-toota-see-ei-soo-ehk-miks-tulid-pilistvere-noored-tollistesse

Egle Kõvask
Tõlliste noor

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net