Tagasi Valgamaa noorteportaaliValgamaa noorte suvekooli erileht

Omavahelistel võistlustel on ühendatud nii sportlik moment kui ka huumor. Foto: Ülla TammMõte ülemaakondlikku noori ühendavat sündmust korraldada sündis 2009. aastal ja sai teoks 2010. aasta suvel, kui toimus esimene Valgamaa noori ühendav suvekool. Tänavune suvekool tähistab 5. sünnipäeva ja toimub 21.-23. juulil Hummuli vallas, Järvesilma turismitalus. Sündmuse peakorraldaja on MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla.

Suvekooli korraldajate sõnul on ettevõtmise peamiseks eesmärgiks kasvatada Valgamaa noortes ühtsustunnet ja läbi selle tugevdada Valgamaa noorsootöö võrgustikku. Sel aastal on suvekooli teemaks „Citius, altius, fortius“ (eesti k – „Kiiremini, kõrgemale, tugevamini“). Kuna Valgamaa on tänavu valitud Spordipealinnaks ja aasta 2014 valitud Kultuuriministeeriumi poolt liikumise aastaks, otsustati suvekooli tegevustega toetada maakonna noorte seas spordi propageerimist.

„Esimesel õhtul saavad noored panna kokku omaloomingukavad ja esitleda neid teistele laagrilistele. Järgmisel õhtul saavad noored nautida kohalike noortebändide muusikat,“ kõneleb Valgamaa noorsootöötaja ning korraldusmeeskonna liige Sigrit Säinas.

Venno Loosaar, kes on olnud suvekooli päevajuht eelnevatel aastatel, on seda ka tänavu. „Loosaar saab noortega hästi läbi ja varustab noori nii energia kui hea tujuga. Suvekooli lõpetamisel antakse üle rändkarikas, mille saab piirkond Valgamaal kes korraldab suvekooli järgmisel aastal,“ räägib traditsioonidest Marek Mekk.

Viimastel aastatel on noorte seas väga populaarseks muutunud küberruumis suhtlemine, olgu see arvutis või nutitelefonides. Korraldades suvekooli spordi teemal, aktiviseeritakse noortes liikumispisikut ja tugevdatakse läbi ühiste sportlike mängude omavahelist suhtlemist. Võisteldes ja sportides üksteise kõrval tugevneb noorte arusaam suhtlemise ja liikumise olulisusest. Esindades ühiselt kohalikku omavalitsust, hakkavad noored edaspidi suhtlema rohkem nii valla- ja kogukonnasiseselt kui ka maakonnas.

Suvekooli tegevustega populariseeritakse noorte seas spordialasid, mis ei ole Valgamaal levinud ja kättesaadavad (kiiking, vehklemine, laskmine, orienteerumine, petank, tuletõrjesport jms).

Suvekooli toimumist toetavad Valga maavalitsus läbi Valgamaa avatud noortekeskuste konkursi, kohaliku omaalgatuse programm, Valgamaa noorsootöökeskus Tankla, Valgamaa omavalitsuste liit, hasartmängumaksu nõukogu, kultuurkapital.

Lisainfo:

Merike Soomets (Valgamaa noorsootöökeskuse Tankla juhatuse liige ja suvekooli korraldusmeeskonnaliige, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.t, 5648 2514)
Marek Mekk (suvekooli korraldusmeeskonnaliige, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., 515 5148)

Teate edastas:

Ülla Tamm
suvekooli infotegevused ja avalikud suhted
Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
5645 0719

Jaga seda artiklit sõpradega

@tanklanet säutsub

Eelolevad sündmused

Hakka meie fänniks

Külastusi alates

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    tankla@tankla.net