3225503322. märtsil toimus Tankla mini ajalehe tegemisest huvitujatele teine ametlik kokkusaamine. Teletööst huvitujatel on toimunud kokkusaamisi üks. Järgmine on 29. märtsil kell 13:00 kõigis kolmes piirkonnas ning räägitakse lähemalt, mis on heli ja kuidas seda salvestada.

Kõik, kes huvi tunnevad, võivad julgelt kohale minna ning teadmiste ja kogemuste võrra rikkamaks saada. Juhendajad panevad südamele, et kui noorel pole võimalik või plaanis kokkusaamisele tulla, annaksid nad oma mitteosalusest teada e-postil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või piirkonna juhendaja telefoninumbril.

Kahe ja poole tunni jooksul tuli juttu ajakirjandusžanritest – milliseid liike on olemas, kuidas need üksteisest erinevad ja mida panna tähele loo ülesehituse juures.

Praktiline pool tõi endaga kaasa kaks ülesannet. Esimese käigus olid ette antud ajalehest välja lõigatud erinevad lood, mis tuli ära tunda ja jaotada läbi räägitud liikide alla. Kõige kiiremini tunti ära uudislugu, intervjuu, reklaam ja küsitlus. Kui lood gruppidesse jagatud, arutleti veel üheskoos läbi, millised omadused mingil liigil olid.

Teine ülesanne hõlmas ühe vabalt valitud liigi kohta loo kirjutamist. Nägudest oli näha, et see oli paras pähkel ja kõik küsisid abi või nõu. Nagu rahvatarkus ütleb, et tasa sõuad, kaugele jõuad, nii oli ka meil. Valmis neli lugu – intervjuu, küsitlus, arvamus ja reportaaž. Et aga tuua vaheldust töömeeleollu, lõpetati päev meedia-teemalise pantomiimiga.

Järmine kokkusaamine ajalehetööst huvitujatele on 5. aprill kell 13:00, kus räägitakse, mis on pressifoto ja kuidas käsitleda kaamerat.

Praktiline ülesanne

KÜSITLUS: Mis on Teie suurimad unistused?

Annabel Voitka: Minu suurimaks unustuseks on kunagi kolida Londonisse ja saada tööd suures firmas. Selle jaoks pean palju õppima. London meeldib mulle sellepärast, et see on suur linn ja seal on palju võimalusi, palju erinevaid rahvuseid. Tahaksin saada suure firma sekretäriks või tantsijaks.

Rasmus Susi: Minu suurimaks unistuseks on saada operaatoriks ja monteerijaks kuhugi asutusse. Selle unistuse täitumiseks olen ma väga palju internetist lugenud ja videosid vaadanud ning käin ka Tankla TV minis.

Eveli Kalames: Minu suurimaks unistuseks on saada väike koerakutsikas. Tahaksin taksikoera, sest nad on armsad. Olen seda emalt juba väga palju palunud.

Praktilise ülesandena avalikustatud küsitlus on tehtud täielikult ajalehetööst huvituvate noorte poolt. Küsitluse koostas Risanna Mooses.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net