Otsing

Logi sisse

Valgamaa Partnerluskogu

Leader

Eea Grants

Kes on tänavused Valgamaa aasta noore ja noortesõbra nominendid?

Valgamaa Noortekogul on hea meel tutvustada tänavusele Valgamaa aasta noore ja noortesõbra konkursile esitatud kandidaate! Komisjon, kuhu kuulub Valga Maavalitsuse, Valgamaa Omavalitsuse, Valgamaa Noortekogu, Tankla, Politse- ja Piirivalveameti ja Kaitseliidu esindajad, on nüüdseks nende säravate kandidaatide hulgast enda valiku teinud. Tänavuse aasta noore ning noortesõbra laureaadid selguvad juba 15. detsembril Valgamaa tänuüritusel.

Valgamaa aasta noorte ja noortesõbra väljaandmist toetab Eesti Noorteühendust Liit, Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Noorsootöö Keskus.

VALGAMAA AASTA NOOR 2017 NOMINENDID

Erika Kesvatera

“Erika tegutseb erinevatel rinnetel. Ta on olnud aktiivne kooli tegevuses, annab tunde ja õpetab noori JJ-Street tantsukoolis ning on käivitanud Valga linnas ainukese põgenemistoa koos oma meeskonnaga. Samuti on aidanud ta korraldada erinevaid linnaüritusi. “

Karl Kirt

“Karl Kirt on üks Tõrva Noortevolikogu algatajatest, kes praegugi toetab noori Tõrva valla ühise ja suurema noortevolikogu loomisel. Ta on Tõrva raadio üks eestvedajatest. Lisaks töötab Karl Valga Vallavalitsuses spordi- ja noorsootöö vanemspetsialistina. Karl on nõu ja jõuga alati abiks ka Tõrva Avatud Noortekeskusele.
Ta on aidanud leida esindajaid, jaganud vajalikke kontakte ning on alati valmis maakonnas toimuva üle arutama. Karl on kindlasti eeskujuks kõigile piirkonna noortele. “

Kristiina Saaron

“Kristiina Saaron on Valga Gümnaasiumi 11. klassi õpilane ja Valga Gümnaasiumi õpilasesinduse kultuurijuht.
Kristiina jaoks on oluline, et tema eakaaslastel oleks tahe koolis käia, et seal oleks õppetöö kõrvalt noorele ka piisavalt meelepäraseid võimalusi isetegemiseks ja ka lihtsalt vaba aja veetmiseks. Seetõttu on Kristiina läbi õpilasesinduse võtnud oma südame asjaks koolielu arendamise ja parendamise.”

Brigitta Rimm

“Brigitta Rimm on Valga Gümnaasiumi 12. Klassi õpilane ning Valga Gümnaasiumi õpilasesinduse president.
Ta on koolielu tegemistesse palju panustanud: algatanud ja ettevalmistanud sündmusi, koostanud ja pidanud kõnesid, kokku kutsunud ja läbi viinud koosolekuid, rääkinud kaasa koolielu puudutavatel teemadel, esindanud kooli ja õpilasesindust ja palju muudki. Brigitta teeb ja jõuab õppetöö kõrvalt palju, hoides hinded sealjuures korras ning olles kohaliku omavalitsuse poolt makstava õpilasstipendiumi vääriline.”

Brendon Paidra

“Brendon on noor korvpallur, kes panustab palju ka Valgamaa noorte korvpallioskuste arendamisesse. Tema teod noortreeneri ning vabatahtlikuna on imetlusväärsed!”

Siim Vahtra

“Siim on aktiivne Valgamaa noor kes õpib Valga Gümnaasiumi 10 klassis ning unistab riigikaitselisest tulevikust.
Ta on noor, kes lihtsalt ei osale teiste poolt korraldatud üritustel, vaid korraldab neid ka ise. Juba 2 aastat veab ta Valgamaa noorkotkaste ja kodutütarde rühma Hundid, kuhu kuuluvad 8 kuni 12 aastased Valgamaa noored. Lisaks esindab Siim Valgamaa noorkotkaid vabariikilikel võistlustel ja üritustel ning juba 3 aastat esindab Eesti noorkotkaid Rootsi noorte talvelaagris. Kõige selle kõrvalt jõuab ta ka olla vabatahtlikuna abis Tartu maratoni spordiürituste teenindusmeeskonnas. “

Teve Rajamets

“Teve on noor neiu, kelle nooruslik aktiivsus ja pealehakkamine on suunatud täpselt õigetesse valdkondadesse. Ajal, kui noored inimesed on meelestatud stiilis "alla 1000 € ma tööle küll ei lähe" teeb Teve asju vabatahtlikult. Ta teab, et kes teeb, see jõuab ja tulevikus on kõik projektid talle kasuks nii kogemuste mõttes, kui ka karjäärivalikutes.
Teve on viimaste aastate Tõrva noorte generatsiooni üks säravamaid tegelasi, kes lööb kaasa nii Tõrva Noortevolikogu, Tõrva Raadio ja ka kohaliku “Helme kihelkonnalehe” tegemistes. Ja seda muidugi vabatahtlikult!”

Siim Udras

“Siim on Valga Gümnaasiumi 11. klassi õpilane. Ta on aktiive noor inimene, kes õpingute kõrvalt tegeleb ekstreemspordi, muusikaga, on aktiivne vabatahtlik noortekeskuses ning rockiklubis, lisaks jõuab Siim käia ka tööl.
Siimu eestvedamisel on Valga Noortekeskuses käima löödud bändiring ning tänu tema entusiasmile on uuendatud noortekeskuse bändiruum.”

Merili Treufeldt

“Kõige lühemalt saab Merili olemuse kokku võtta ühe sõnaga: uskumatu. Merili juhib juba aastaid Valga Põhikooli õpilasesindust, tema südameasjaks on muuta Valga noored sallivamaks ning lisaks sellele panustab ta vabatahtlikuna ka kodutute loomade varjupaiga tegemistesse. Merili on justkui väike ingel, kellele võib alati lootma jääda!”

 

NOORTESÕBER 2017 NOMINENDID

Piret Karu

“Piret Karu on endine Tõrva abilinnapea, kelle vastutusalasse kuulus ka noorsootöö. Noorsootöö ja kultuuri eest vastutades seisis Piret selle eest, et noortel oleks palju huviringe, koht kus koos käia ning noortele huvitavaid üritusi ja spordisündmusi.
Kui vahepeal tundub, et mõnel inimesel on ööpäevas rohkem kui 24h tundi, siis vaadates seda kui aktiivselt Piret kaasa rääkis ja ka ise osales, tundub tõesti, et temal oli neid vähemalt 36. Ja seda kõike tegi ta naerulsui. “

Valga Gümnaasiumi juhtkond

“Valga Gümnaasiumi juhtkond on koolimaja ja koolipere vundament, tugi, suunanäitaja ja motivaator.
Kooli juhtkond on loonud ja andnud noortele võimaluse arendada enda ettevõtlikkust ja algatusvõimelisust, kultuuriteadlikkust, suhtlemist, kodanikuks olemist. Mis peamine – noorele on võimaldatud õppida tundma iseennast. Juhtkonna käitumine on näidanud, et nende jaoks on oluline olla noortele olemas. Olla noortepärane ja võrdväärne.”

Maarja Mägi

“Maarja on Valga Avatud Noortekeskuse noorsootöö juht. Tema juhtimisel on noortekeskus saanud uue hingamise ja sisu. Oma oskuslikkusega motiveerida ja kaasata on ta suutnud luua enda ümber mõnusa ja vahva meeskonna. Noortekeskus on kujunenud märkimisväärsele hulgale noortele väga oluliseks kohaks nende igapäevase elu keskmes.
Koostööpartnerite sõnul on Maarja aktiivne ja avatud ning otsib ise erinevaid koostegemise võimalusi. Eriti oluline on, et Maarja juhtimisel on Valga Avatud Noortekeskus võitnud noorte usalduse.”

Maria Sikk

“Maria on noorsootöötaja, kes ühelegi ideele või etttepanekule kunagi ei ei ütle. Ta motiveerib, innustab ja toetab noori. Maria leiab igas halvas ajas alati midagi head ja suudab selle hea alati põhilisena meeles pidada, sest pole head ilma halvata ja halba ilma heata.
Maria käe all on tegutsenud hulgaliselt edukaid õpilasfirmasid, ta on olnud toeks Valga Põhikooli õpilasesindusele ning lisaks sellele juhendab ta rahvatantsurühmasid “Piiripealsed” ja “Sikutajad”.
Nii noored, kolleegid kui ka lähedased iseloomustavad Mariat lausega: "Tegus Maria kelle päevas ei ole enam ammu 24 tundi pühendumist vaid kogu elu truuks jäämist".”

Egle Kõvask

“Egle on Valga Gümnaasiumi huvijuht. Egle on inimene, kes on perfektne. Ta on kõige sõbralikum ja hoolivam inimene üldse, kes maamunal eksisteerib. Ta on positiivse ellusuhtumisega ning kannab selle positiivsuse edasi kõigile, kellega ta kasvõi paar sõna vahetab.
Ta on olnud pea kaks aastat Valga Gümnaasiumis huvijuht ning peale tema tulekut muutus koolielu totaalselt. Koolis hakkasid toimuma mitmed huvitavad üritused, jõulupeod. Tänu tema algatusele ja suurele abile on toimunud juba kaks aastat järjest toimunud kogu linnarahvale meie koolis kontsert “Hingele pai”. Ta on inimene, kelle tööpäev ei lõppe siis kui lõpeb teistel koolipäev, tema tööpäev jätkub edasi kodus, kui ta on pidevas suhtluses kõigi oma kooli noortega.”

Olver Kaljuvee

“Ei juhtu just eriti tihti, et teisest maakonnast tuleb inimene, kellele läheb Valgamaa noorte käekäik ja sportlikkus niivõrd korda ja südamesse, et ta otsustab siia paikseks jääda. Olver panustab Valgamaa noorte treenimisse sajaprotsendiliselt. Iganädalaselt sõidab Olver mitmeid kordi suunal Valga-Värska ja vastupidi.
Ta on nõus siin Valgamaal ja oma uues klubis ise noortesüsteemi ülesehitamise nimel vaeva nägema. Nagu Olver ise ütleb, siis ei tee ta lühiprojekte - ta tuli siia, et jääda ja panustada noorte treenimisse ja nende tulevikku. Ta näeb, et Valgamaal on andekaid noori, kes võiksid tulevikus olla kuskil meistriliiga klubis või veelgi kõrgemal. Siiski on peamine eesmärk, et lastel oleks lõbus ja nad naudiksid treeninguid. Rõõm laste silmis tähendab sama ka treeneri silmades.”

Anton Dontsov

“Anton on elupõline Valga linna elanik. Ta panustab kohaliku ellu vabatahtlikuna väga palju olles Kaitseliitlane, abipolitseinik ning Valga Avatud Noortekeskuse vabatahtlik.
Vabatahtlikuna panustab Anton nii igapäevasesse noortekeskuse töösse, kus ta tegeleb noortega ning on neile tugevaks mehelikuks eeskujuks. Ta mängib nendega piljardit, õpetab neile lihtsamaid „meeste“ töid. Olles neile eeskujuks õpetab neile väärtusi ning seaduskuulekust. Tihti märkame teda noortekeskuses pidamas vestlust viisakusest ning muudel elementaarsetel teemadel nagu hügieen või midagi sarnast. Lisaks igapäevase tegevuse toetamisel korraldab Anton koos noortega juba mitmeid aastaid Valga ANKi võrgupidusid.”

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net