Otsing

Logi sisse

Valgamaa Partnerluskogu

Leader

Eea Grants

Selgunud on 2023. aasta noortesõbra, noore, noorsootöötaja, noore vabatahtliku ja noorte omaalgatuse nominendid! Laureaadid kuulutatakse välja 11. jaanuaril toimuval Valgamaa tänuüritusel.


Kõik esitatud kandidaadid vaatas üle kolme valla esindajatest koosnev komisjon, kuhu kuulusid Rasmus Onkel, Triini Surri, Kätlin Nukka, Hannes Vanatoa, Marika Muru, Marek Mekk, Kaimo Vahtra, Triin Jõgisuu, Kadri Rätsepp, Maarja Mägi ja Karoliine Saega.


Valgamaa aasta noortesõber


Valgamaa Noored Kotkad Valgamaa Malev ja Kodutütred Valgamaa ringkond

Organisatsioon seisab paljude selliste noorte eest ning pakub neile tegevust, kes muidu tihti noorsootöösse ei jõua. Samuti on nad väga järjepidevad ja koostööle orienteeritud väga erinevate asutustega. Ainulaadne koostöö ja noorsootöö toetamine maakondlikul tasemel. Nii eestvedajate kui osalevate noorte missioonitunne ja soov panustada kogukonnas on nii kõrge, et neid jagub kaasa lööma ka tegevustes, mis nende tavatoimetustest kaugemale jäävad.


Maritta Pillaroo

Maritta väärib Valgamaa aasta noortesõber tiitlit 110% - Kaagjärve mõis eesotsas Marittaga pakub Valgamaa noortele mitmesuguseid võimalusi. Maritta energiavaru on lakkamatu. Juba 6 aastat on mitukümmend noort saanud oma esimese töökogemuse just Kaagjärve mõisa malevarühmast. Lisaks on Maritta kaasanud kohalikke noori aasta-aastalt kasvavasse Roosifestivali korraldusmeeskonda.  Näiteks sel aastal oli Roostifestivali päevajuht Valga valla noor Lisette Lee. Maritta eestvedamisel said 2014 aastal alguse suvised lastelaagrid, mille teemavalik on olnud lai - Tramburai ja Bamba laagris saavad lapsed alusteadmisi näitlemisest, looduses matkamisest ja malemängust. Maritta mõtteviisi iseloomustavad sellised fragmendid nagu “Teeme ära!” ja “Küll saab!”, seega just tema on õige inimene saamaks Valgamaa aasta noortesõber tiitlit.

 

Triinu Ugur

Triinu on Valga Gümnaasiumi õppejuht ja ühtlasi võib ka öelda, et kooli hing ja süda! Tema panus kooliellu ja haridusvaldkonda on muljetavaldav ja tänuväärne. Triinu paneb igasse ettevõtmisesse oma hinge ja südame – ta hoolib! Hoolib piisavalt palju, et anda uusi võimalusi, proovib aina uuesti ja uuesti, ei anna mitte kunagi alla. Triinu on alati noortele eeskujuna võtnud osa ja teinud kaasa kooli ettevõtmistes. Olnud osaline kooli jõulupidudel õpetajate omaloomingukavas ja spordipäeva esindusmeeskonnas, valmistanud klassijuhatajana koos klassiga etteastet. Teinud kaasa stiilinädalatel ja sokipäevadel. Osalenud kolleegidega rahvusvahelistel õpirännetel ja noortega mitmel korral Euroopa Parlamendis Strasbourgis toimunud Euroscola simulatsioonil. Juhendanud noori uurimis- ja praktiliste tööde kirjutamisel, sh praktilise osa elluviimisel ja õpilasfirma tegemisel. Triinut jagub kõigile ja kõikjale. Ta on väga avatud, hea huumorisoonega ja särav isiksus. Triinu väärib Valgamaa aasta noortesõbra tiitlit, sest ta on lojaalne ja hea kaaslane oma kooliperele, olles väga pühendunud ja põhjalik kolleeg, kes kõige muu kõrvalt loob turvalist keskkonda, kus õpilasel on hea õppida ja õpetajal hea õpetada

Valgamaa aasta noor


Sivert Raide (2 nominatsiooni)

Sivert on aastate jooksul sirgunud algatusvõimeliseks, julgeks, loovaks ja eeskujulikuks nooreks. Ta on noormees, kes väärtustab sõnapidamist ning olles ise väga kohusetundlik ja põhjalik. Siverti kohta saab öelda ka, et ta on tasakaalukas ja empaatiline. Julgelt võib usaldada talle erinevaid ülesandeid ja ta saab nendega kenasti hakkama. Sivert kuulub 1. Valga valla noortevolikogu koosseisus ja on valitud Valga valla noortevolikogu esimeheks. Hiljuti korraldasid noortevolikogu liikmed Valgas teemaõhtute sarja, kus räägiti noortele huvipakkuvatel teemadel. Sivert on väga sportlik ning on aastaid Valga Kävali klubi all käsipalli mänginud, 2021 ja 2022. aastal mängis ta lisaks noormeeste liigale kaasa ka meeste esiliigas. 2023. aastal liitus Sivert Viljandi HC meeskonnaga. Siverti üheks suurimaks hobiks on maletamine. Samuti on ta võtnud endale eesmärgiks arendada noorte loogilist mõtlemist ja maleoskust Valga linnas. Sivert tegi ise Valga Kultuuri- ja Huvialakeskusele ettepaneku male ja kabe ringi loomiseks ja oli nõus ise noortele juhendajaks hakkama. Sivert on pannud ennast proovile ka maleturniiri läbiviijana ja peakohtunikuna. 2023. aasta oktoobris Pukas toimunud Kiirmaleturniiril "KIRJU SÜGIS" oli Sivert kohapeal võistluste läbiviija ja peakohtunik. Lisaks kõigele eeltoodule jõuab Sivert aktiivselt osaleda Noorte Kotkaste Valgamaa maleva tegevustes. Sivertile on omistatud noorkotka II järk ja ta on sooritanud luuraja, suusataja, pioneer, laagrikorraldaja ja näitleja erikatse. Sivert on ka Kaitseliidu juunioride meister males.

 

Mirtel Niinemets (2 nominatsiooni)

Mirtel Niinemets on mitmekülgne noor, kes on teinud märkimisväärseid panuseid Tõrva kogukonna heaolusse. Ta on osavõtlik ja pühendunud, mis on teinud temast tõelise eestvedaja oma kogukonnas. Mirtel alustas oma teekonda Kodutütreks kaitseliidus, kus ta mitte ainult ei osale, vaid on ka koostanud põneva NOT projekti, suunates noored Tõrva piirkonnas mõõgavõitluse maailma. Ta on näidanud, et tal on suur kohusetunne ja ta on alati valmis panustama ürituste korraldamisse. Mirtel on olnud aktiivne liige Õpilasesinduses, tuues kooliellu uusi ideid ja näidates juhtimisoskusi. Ta on osalenud mitmetel suurüritustel nagu TORE konverents ja laager, kus ta on näidanud oma loovust ja organiseerimisoskust. Ta ei piirdu ainult kooliga, vaid on osa Mängutaru minifirma rajamisest, kus ta on mitte ainult juht, vaid vastutab ka turunduse eest. Ta on ettevõtlik ja tema initsiatiiv on inspireeriv. Mirtel on tõestanud end mitte ainult osalejana, vaid ka teise aasta korraldajana Tartu 2024 Extendedi programmis. Ta on kokku pannud mitmekülgse programmi kohtumisteks. Tema korraldatud üritus "Kastist välja" näitas tema korraldamisoskusi. Lisaks on Mirtel saavutanud silmapaistvaid tulemusi mitmel konkursil ja olnud vabatahtlik erinevatel üritustel. Ta on näidanud oma kirge teatri vastu ja osalenud mitmes muusikalises ettevõtmises. Mirtel on mitmekülgne ja innustav noor, kes on teinud olulisi panuseid koolis ja kogukonnas. Ta on tõeline eeskuju teistele noortele, tõestades, et mitmekülgsus ja aktiivsus on olulised kogukonna edule. Ta väärib tunnustust oma pühendumuse ja panuse eest.

 

Kristella Sikk (2 nominatsiooni)

Kristella Sikk on Valga Gümnaasiumi 12. klassi reaalsuuna õpilane, kes on silmapaistev noor ja eeskuju teistele. Ta suudab edukalt tasakaalustada oma kooli- ja tööelu ning eraelu. Kristella on edukas õpilane, kes saavutab gümnaasiumis järjepidevalt viiteid. Samuti on ta aktiivne kooli õpilasesinduses, kus ta on tulemustele orienteeritud juht. Kristella on organiseerinud mitmeid üritusi ning osalenud projektide kirjutamisel. Ta on ka Valga valla noorte volikogu liige, kus ta panustab kogukonna arengusse. Lisaks sellele on ta tantsurühma Piiripealsed turundusjuht, kes vastutab rühma tegevuse reklaamimise eest. Tema pildid, videod ja lood on ilmunud üle-eestiliselt ning on positiivselt mõjutanud nii valla kui maakonna mainet. Kristella on ka empaatiline ja heasüdamlik noor, kes peab oluliseks Eesti kultuuri hoidmist. Ta on suurepärane eeskuju noorematele ning näitab, et tänapäeva noor suudab kanda olulisi väärtusi. Lisaks kõigele sellele jõuab ta käia ka tööl ning aidata oma väikevenna hoidmisel. Kristella on töökas, püüdlik ja saavutab tulemusi. Ta on tasakaalukas, rahulik ning mõtleb hoolikalt läbi oma tegevused. Kristella on abivalmis ja paneb käed külge, et asjad ära teha. Ta on kõnekas argumenteerija ning lahendustele orienteeritud. Kristella väärib aasta noore tiitlit, sest tema panus ja pühendumus on eeskujuks kohalikele noortele
ning Valgamaa arengule.


Valgamaa aasta noorsootöötaja

Kaimo Vahtra

Kaimo on Valgamaa noorsootöös olnud pidevalt nn hall kardinal, kes ise esile ei tüki, aga samas valutab südant kogu maakonna noorsootöö eest. Kui Tankla on mõnele noorte sündmusele korraldamisele löömas käega siis tuleb Kaimo ja ei lase sellest loobuda ning pakub abi nii jõu kui nõuga. Samas on ta ise kaitseliidus organiseerimas koguaeg noortele sündmusi ning teeb seda tihti ka vabaaja arvelt. Kui Kaimot ei oleks meil noorootöötajana olemas siis Tanklal oleks paljud sündmused juba pildilt maas, olgu selleks kas või näiteks suvekool.


Kristina Svirskaja

Kristina on noorsootöötaja suure tähega. Lisaks avatud noorsootööle Valga Avatud Nooretekeskus on ta ka noortejuht Kaitseliidu
noorteorganisatsioonides (sh ka sai ka Noorte Kotkaste Aasta Noortejuhi 2022 tiitli) ja juhendab Õru alevis seiklusringi ja pallimänguringi. Kristina tühja ei passi, alati on tal mingi projekt käsil (noortekeskuse lõkkeplats, istumisala, maja kaunistamine - viimati võttis suurelt ette dekoreerimise Halloweeni teemal.) Ja sellest on veel vähe, ta ehitab kodus noortekeskuse maketti. Kui ta on midagi pähe võtnud siis ta teeb selle ära, kui vaja remondib oma enda autot ka. Loomult on Kristina kannatlik, oma ütlemistes aus ja väga hea meeskonnamängija. Ta on suurepärane märkaja ja suudab välja tuua selliseid asju mida teised kohe ei näe. Ta teeb oma tööd südamega, seda on näha ka noorte suhtumises temasse. Kindlasti on suureks abiks Kristina mitmekeelsus ja vaba olek. Noorsootöötaja mitmel rindel!

Merilin Saksniit

Merilin on inimene, kes on kõigile alati olemas, olgu see siis nii murede ära kuulamise asjus kui ka mõne laheda plaani elluviimise juures. Ta on imeline kuulaja ja oskab alati nõu anda. Merilin on väga armsa olemisega noorsootöötaja, ta on alati valmis mängima lauamänge ja muidugi leiab ta aega väikese karaoke jaoks. Merilin armastab laulmist kogu hingega ja teeb seda igal vabal hetkel, kas Tõrva Noortekeskust sulgedes treppide peal või lauldes mööda maja ringi kõndides. Merilin on üks nendest inimestest, kes astub sulle juurde ja
täiesti aimamata hakkad naeratama. Ma arvan, et ta vääriks seda tiitlit, sest ta on nii paljudele noortele toeks olnud, aktiivselt korraldanud üritusi ja seda ta teeb alati suure heameelega. Kõige meeldejäävam hetk minu jaoks oli see, kui me koos Lätis laagris olles õhtul kitarri saatel laulsime. Tol hetkel oli mulle kindel, et esitan ta Valgamaa aasta noorsootöötajaks. Ta on kõige säravam, abivalimim ja usinam
noorsootöötaja, keda tean.


Valgamaa aasta noor vabatahtlik


Annabell Rääk (4 nominatsiooni)

Annabell Rääk on noor vabatahtlik, kes pühendub Valga noortekeskuses tehtavale tööle suure pühendumusega. Ta on heatahtlik, sõbralik ja hooliv inimene, kes alati leiab aega aidata teisi. Annabell on aktiivne vabatahtlik, kes osaleb erinevatel laatadel ja üritustel ning panustab vabatahtliku töösse läbi Valga noortekeskuse. Ta on julge ja töökas ning soovib edendada noorte elu ja tegevusi Valgas. Annabell ei ole pelgalt passiivne osaleja, vaid iseaktiivne inimene, kes ei oota, et talle öeldaks, millal ja kuidas ta saab vabatahtlikuna osaleda. Ta ise otsib võimalusi ja võtab initsiatiivi üritustele vabatahtlikuks minna. Lisaks oma vabatahtlikule tööle on Annabell ka aktiivne Valgamaa Kodutütarde liige, osaledes laagrites ja täiendades oma teadmisi. Noortekeskuses on Annabell abiks ringijuhendajatele erinevates huviringides, aitades noortel keskenduda ja suunata oma tähelepanu antud tegevustele. Ta on innukas ja entusiastlik vabatahtlik, kes ei vaja erilist survestamist, vaid on alati valmis panustama oma aega ja oskusi vabatahtlikuna. Annabell Rääk väärib tunnustust oma pühendumuse eest ning on tõeliselt väärt tiitlit "Noor Vabatahtlik".


Valgamaa aasta noorte omaalgatus

Jalgratta matk Hiiumaale - Eke Egor ja Silver Ostrat
Noored alustasid mõttega sõita jalgratastega tiir ümber Hiiumaa. Selleks alustasid nad eeltööd juba maikuus kui esitasid Isamaalise hariduse programmi projekti. Noored koostasid ja vedasid kogu projekti ise ning sõlmisid ka kõik vajaminevad kokkulepped. Kokku osales projektis 16 noort Valgamaalt.Projekt ise viidi läbi augustis kus toimus 4 päevane jalgrattamatk ümber Hiiumaa. Antud jalgrattamatk arendas noorte omaalgatust ja Valgamaa noortele tervislike ja sportimisharjumuste kujundamist.

 

Rannavolle võistlused Tõrva noortele - Tõrva Võrkpalliklubi noored: Bianka Uhtjärv, Liisa Uhtjärv, Kreete Kasepuu, Heliisa Pilm
Noored võrkpallihuvilised võtsid üle Tõrva noorte rannavolle korraldamise, kuna senine korraldaja ei soovinud samas mahus selle võistlusega jätkata. Kokku korraldati suve jooksul III etappi. Võistlustest võttis osa 65 võrkpallurit erinevatest asukohtadest: Tõrva, Valga, Valka, Tarvastu, Viljandi, Mustla, Tabasalu, Muraste ja Laulasmaa. Selle algatuse kaudu on antud noortele võimalus osaleda aktiivses spordialas arendades seeläbi nende sportlikke oskusi ja meeskonnatööd. Lisaks oli üritust korraldades tagatud, et kaasatud oleks erinevad vanusegrupid ning piirkonnad. Kandidaadi algatus noortele võrkpallivõistluste etappide korraldamiseks on andnud olulise panuse noortevaldkonna arengusse, edendades spordi, noorte kaasamise ja noorte tervise olulisust kogukonnas. Korraldatud üritus näitab noorte initsiatiivi ja soovi panustada kogukonna spordi arengusse, tagades samal ajal osalemisvõimalused erinevatele vanusegruppidele ja piirkondadele.

Valga valla noortevolikogu teemaõhtud (2 nominatsiooni) - noortevolikogu liikmed

Valga valla noortevolikogu on suve jooksul korraldanud mitmekesise teemaõhtute seeria, mis on osutunud edukaks ja populaarseks kogukonnaürituseks. Noortevolikogu liikmed, nagu Kristella Sikk, Liis Põder, Helina Saega, Emma Hanson, Sivert Raide ja teised, on õppinud üksteist tundma ja panustanud aktiivselt kogukonna heaolusse. Teemaõhtute sarjas on toimunud viis erinevat üritust, mis on pakkunud osalejatele tasuta tegevust. Miljonineiu e rahatarkuse teemaõhtu, Maria Usk e avaliku esinemise teemaõhtu, BrainGames e lauamängude õhtu, Margot ja Arvi Raid e kogemuslugude teemaõhtu ning Veiko Ardel e ajaplaneerimise teemaõhtu on kõik erinevate huvidega inimestele meelepäraseks osutunud. Teemaõhtute korraldamine on olnud noortevolikogu jaoks esmakordne kogemus, pakkudes neile väärtuslikku projektikirjutamise ja korraldamise oskuste arendamise võimalust. Rahastuse on noortevolikogu saanud Valga valla noorte omaalgatusfondist. Teemaõhtutele on oodatud osalema inimesed igas vanuses, kuna neil ei ole vanusepiirangut. See on loonud võimaluse erinevatele inimestele ühineda ja osa saada huvitavatest teemadest ning kohtuda uute inimestega. Valga valla noortevolikogu algatus teemaõhtute korraldamisel on olnud edukas ja populaarne, kaasates paljusid valla elanikke. See mitmekülgsus ja avatus teeb teemaõhtute sarjast sobiva kõigile huvilistele, luues meeldiva keskkonna erinevate huvidega inimestele.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net