Otsing

Logi sisse

Valgamaa Partnerluskogu

Leader

Eea Grants

Algas uus kandideerimisvoor tasuta vahetusprogrammi FLEX ehk Future Leaders Exchange, mida administreerib USA organisatsioon American Councils koostöös USA Saatkonnaga ning oma heakskiidu on andnud ka Eesti Haridus- ja Teadusministeerium.

Eestist on FLEX-i raames käinud Ameerikas 60 õpilast. Hetkel õpib Ameerikas FLEX programmi toel 17 õpilast Eestist.

FLEX pakub võimalust õppida aasta USA keskkoolis ja elada kohalikus perekonnas. Programmis osalemine on õpilastele tasuta ning täisstipendium katad kõik reisi- ja elamiskulud. Isegi kindlustus ja taskuraha on programmi poolt.

Avaldus asub aadressil discoverflex.org/apply

Avalduse tähtaeg on 15. oktoober 2021.

Kandidaat peab täitma järgmised nõuded:

  • omab Eesti kodakondsust ja õppima Eesti koolis;
  • tema sünnikuupäev jääb ajavahemikku 15. juuli 2004. kuni 15. juuli 2007.;
  • õpib hetkel 9. või 10. klassis;
  • on varasemalt õppinud inglise keelt;

FLEX programmi vilistlane Vladislav Virtonen kirjeldas oma kogemust nii: "FLEX andis mulle teise pere, teise kodu ja oskuse olla paindlik. Nüüd pole oluline, kuhu ma lähen ja mis uutesse olukordadesse sattun. Saan kõigega paremini hakkama tänu õpilasvahetusele." Vladislav pälvis ka Hea Eeskuju 2020 tunnustuse: https://heaeeskuju.ee/he-2019/

Kõigil õpilastel üle Eesti on võrdne võimalus osaleda ning soovime leida programmi just õpilasi erinevatest Eesti piirkondadest. Füüsiline puue pole programmile kandideerimisel takistuseks. Tähtis on valmisolek, huvi ja tahtmine õppida ingliskeelses ja teistsuguses kultuurikeskkonnas.

Informatsiooni programmi kohta leiab meie Facebooki lehelt: FLEX Estonia, Instagrammist: flexbaltics ja USA Suursaatkonna kodulehelt: https://ee.usembassy.gov/education-culture/exchange-programs/flexprogram/

Küsi lisainfot: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net