Otsing

Logi sisse

Valgamaa Partnerluskogu

Leader

Eea Grants

Täna ilmus 31. Valgamaa noortelehe Tankla number.

Tankla esiküljelt saab lugeda Valgast pärit 22-aastasest Maksim Ševtšenkost, kes pallib Eesti võrkpalli tippklubi Bigbank Tartu võistkonnas.

Leheküljelt kaks saab lugeda noorte karjäärisaavutustest. Marion Villemsonist, kes õpetab novembrikuust alates Jõgevamaa gümnaasiumis bioloogiat ning Anabell Tammest, kes töötab Valga vallavalitsuses lastekaitse juhtivspetsialistina.

Kolmandal leheküljel on ülevaade 7. märtsil Valga kultuuri- ja huvialakeskuses toimuvast Valgamaa haridusmessi „Vali nutikalt“ plaanist.

Leheküljel neli asuvast kunsti rubriigist saab lugeda fotograafiahuvilisest Tanel Aavistust ning digijoonistamisega tegelevatest Mia Pakkanenist ning Sandra Veskist.

Viiendal leheküljel antakse lühiülevaade Valgamaa noorsootöös pälvitud viimase aja tunnustustest.

Lehe fookuses on sport, kust saab lugeda noorest sumomaadlejast Xsander Solbajast ning Korvpalliklubi Valgamaa läbiviidavatest treeningutest maakonna eri paigus. Muuhulgas saab ülevaate Valga neiust Keit Mariet Jürgensist, kes ülikooliõpingutest innustatuna otsustas ta möödunud sügisel hakata juhendama noorte liikumisringi Valgas ning lihtsamatest venitusharjutustest, mida päeva jooksul koolis või töökohal teha.

Leheküljelt kaheksa on võimalik lugeda Tõrva vallas iganädalaselt toimuvast robootikaringist.

Lehekülg üheksa räägib noorte omaalgatusest ning ühiselt organiseeritud sündmustest. Taheva avatud noortekeskuses toimus Austriast pärit välisvabatahtliku Melina Springeri ja noorte koostöös esmakordselt õhtusöök, mille jooksul pandi toime mitmeid kriminaalseid tegusid. Ühtlasi toimus tänavu Karula, Mõniste ja Taheva piirkonna koostööna viies Suur klassiõhtu.

Tudengielu rubriigist saab lugeda Anna-Marija Sljusartšuki soovitusi ja tähelepanekuid tudengielu alustamise eel. Veel saab ülevaate mõningate erialade tutvustustest.

Eelviimasel leheküljel kirjutatakse madalast enesehinnangust, üle pea kasvavatest pingetest ning ühise aja mõjust.  

Viimaselt leheküljelt leiab teemasid vaba aja sisustamiseks. Lugeda saab näiteid Wikipediast leitavatest ebatavalistest lugudest. Veel saab lugeda Hispaaniast pärit ja Ritsu noortetoas vabatahtlikuna töötavast Gabiel Escobar Martini kokkupuutest Eestimaa talve ja siinse lumega.

Valgamaa noortelehte antakse välja aastast 2011. Selle eesmärk on kajastada Valgamaa noorte elu ja kogu ajalehe valmimise protsessi veavad noored ise.

Loe lehte siit:

Egle Kõvask
Valgamaa noortelehe Tankla vastutav väljaandja
MTÜ Valgamaa noorsootöökeskus Tankla
Tel 5617 9757
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net