Otsing

Logi sisse

2014. aasta konkursil sporditalendi esikohaga pärjatud Karl Martin Volver (paremal).

Tänavu juba seitsmendat  hooaega toimuv Tulevikutalendi konkurss ootab talendikaid noori kandideerima kuni 1500 euro suurusele stipendiumile.

Tänaseks on talendistipendiumi pälvinud 37 andekat noort inimest Lõuna-Eestist, kellest on kasvanud rahvusvahelisel tasemel sportlased, tunnustatud ettevõtjad ja leiutajad või edumeelsed infotehnoloogia arendajad.

2014. aasta konkursil sporditalendi esikohaga pärjatud, Valgamaal Tõrvas elav rallisprindiga tegelev Karl Martin Volver on Eesti meister klassis EMV4, Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuse 2. koha omanik, Rein Talvari rändkarika "Parim noor autosportlane Eestis 2015" võitja ning Valgamaa parim tehnikasportlane aastal 2015. Karl Martin on ainus, kes võistleb Eestis enda ehitatud Lada Kalinaga.

markus pajuri tulevikutalentOtepääl Audentese spordigümnaasiumis õppiv Markus Pajuri unistuseks on saada profiratturiks. Sihikindlal Markusel on ette näidata juba kuus Eesti meistritiitlit ja mitmeid teisigi olulisi võite erinevatelt võistlustelt. Konkursilt saadud stipendiumit kasutas ta Hispaanias laagris osalemiseks, mis aitas noormehe enda sõnul võita Eesti meistrivõistlused.

Tartust pärit 2016. aasta teadustalent Knuth Helekivi on robootikahuviline. Tema teadussaavutuste hulka kuuluvad näiteks füüsikavõistluse esikoht, teadussaate “Rakett69” kolmas koht ning jalgpallirobot Robotexi võistlustelt. Noor teadushuviline Knuth on täna asunud konstrueerima helikopterit ja tegeleb multirootorite (droonide) ehitamisega.

Matemaatikahuviline ning mootorsõidukite ja nende varuosadest valmistatud disainielementide arendaja Marc Anderi kirg on tegeleda mootorite ja mootorsõidukitega. Teadustalendi stipendiumi pälvinud Marc on meisterdanud mitmeid LED-valgussüsteeme ja isegi plokksüsteemiga ammu. Stipendium andis talle võimaluse saada oma auto, mida ehitada ja tundma õppida.

16-aastasena kultuuritalendi stipendiumiga tunnustatud Mikko Leo Selg on fotograafiaga tegelenud ligi 10 aastat. Lisaks kümnetele koostööprojektidele ja mitmele isikunäitusele on Mikko Leo tööd jõudnud 9 fotokonkursil parimate hulka ja pälvinud tunnustusi. Stipendiumi abil sai Mikko Leo soetada arvuti, millega töötades saab ta võtta ette enam arenemisvõimalusi pakkuvaid projekte.

Suurt ettevõtlikkust üles näidanud Tartu noormehe Jürgen Jürgenson käe all on tema loodud õpilasfirmast kasvanud rahvusvaheline idufirma Pürg. Teklikotte tootev õpilasfirma on saavutanud ka Estonian Business Schoolilt kõige innovaatilisema õpilasfirma tiitli ja jõudis Ajujahi konkursil TOP 7. Tänaseks on firma Eestis müünud ligi 200 teklikotti, mida kasutavad erinevad korporatsioonid, gümnaasiumid ja ülikoolid. Järgmise sammuna asutakse vallutama Skandinaavia turgu.

Kolm aastat tagasi baleriinina kultuuritalendi kategoorias tunnustuse saavutanud Ellinor Piirimäe unistuseks on saada professionaalseks balletitantsijaks. Täna elab Ellinor perega Bostonis ning arendab oma talenti Koltun Ballet Boston'i balletikoolis. Eelmisel aastal osales noor baleriin maailma suurimal balletikonkursil Youth America Grand Prix, kus individuaalvariatsiooniga pääses seenioride vanuseklassis 12 parima hulka ning koos partneriga NYC finaali. Ellinor sai Tulevikutalendi konkursilt kinnitust, et tema unistus on tõesti võimalik ja selle realiseerimine sõltub vaid enda sihikindlusest, töökusest ja armastusest oma tegevuse vastu.

Maxima Eesti avalike suhete juht Katja Ljubobratetsi sõnul tunnevad konkursi korraldajad noorte püüdluste üle suurt rõõmu. “Tulevikutalendi tunnustuse pälvinud noored on konkursil osalemist kirjeldanud kui väga positiivset kogemust, mis on lisanud enese- ja sihikindlust ja andnud motivatsioonilaengu, et jätkata püüdlemist oma unistuste poole,” rääkis  Ljubobratets. “Meile on suur au, kui saame tublide noorte arengule tõuke anda. Väga paljud talendid on võidetud stipendiumit rakendanud just oma teadmiste ja oskuste täiendamiseks nii Eestis kui ka välismaal,” elab Ljubobratets talentide saavutustele ja arengule kaasa. “Kutsume üles kõiki Lõuna-Eesti talendikaid noori ka tänavu oma avaldust esitama, et neid oma unistustele lähemale aidata,” lisas ta.

Tulevikutalent on Maxima Eesti poolt aastal 2011 ellukutsutud stipendiumikonkurss, mille eesmärk on aidata andekaid 5.-12. klasside õpilasi nende unistustele lähemale. Tänavu tunnustab žürii Tulevikutalendi tiitli ja kuni 1500-eurose stipendiumiga 12 õpilast 4 kategoorias. Kandideerida saab hiljemalt 15. mail kodulehel www.tulevikutalent.ee või posti teel.

Lisainfo

Katja Ljubobratets
Maxima Eesti avalike suhete juht
tel 555 66 740
e-post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net