Otsing

Logi sisse

ppp logoKaitseministeerium ja Haridus- ja teadusministeerium kuulutasid välja laste ja koolinoorte joonistus-, multimeedia- ja kirjandivõistluse „Minu tuleviku Eesti", mille võitjaid autasustatakse iPad'ide ja iPhone'idega.

Kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul on võistluse väljakuulutamise päeval, 27. märtsil sümboolne tähendus. „Priiuse põlistumise päev annab hea võimaluse kutsuda lapsi ja noori ajalooliselt olulise päeva tähistamisele ning oma kodumaa ja iseenda tuleviku üle mõtlema," ütles Reinsalu.

Võistluse žürii esimees kunstnik Anu Kalm rõhutas, et laste ja noorte loomingulisuse stimuleerimine on oluline ja hariv tegevus ning ka võistluse teema on vajalik ja päevakajaline. „Oluline on panna noort inimest ühelt poolt kontsentreeritult väärtustele mõtlema, teisalt pakkudes lähenemiseks loomingulise viisi. Selline tegevus kahtlemata ühendab ja paneb mõtlema mitte ainult iseendale, vaid ka üksteise peale," sõnas Kalm.

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 27. aprill. Töid hinnatakse neljas vanuserühmas: 3–5aastased ja 6–9aastased, kellelt oodatakse joonistusi ning 10–14aastased ja 15–19aastased, kes saavad valida kas kirjandi kirjutamise või multimeedia projekti tegemise vahel.

Välja antakse kuus auhinda:

  • 3–5aastased parim joonistus – iPad 3
  • 6–9aastased parim joonistus – iPad 3
  • 10–14aastased parim video – iPhone 5
  • 10–14aastased parim kirjand – iPhone 5
  • 15–19aastased parim video – iPhone 5
  • 15–19aastased parim kirjand – iPhone 5

Võistlustöid hindab hariduse ja kultuurivaldkonna spetsialistidest koosnev žürii, kuhu kuulub žürii esimees kunstnik Anu Kalm, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülema asetäitja kolonel Martin Herem, ajakirjanik Madis Jürgen, Vanalinna Hariduskolleegiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Priit Kruus, Eesti Sõjamuuseumi muuseumipedagoog Kristina Madisson-Laht, režissöör ja produtsent Andzei Matsukevits, akadeemik Peeter Tulviste, lastekirjanik Leelo Tungal ja filoloog Lauri Vanamölder.

Joonistused palutakse saata postiga Kaitseministeeriumi aadressile Sakala 1, 15094 Tallinn. Märksõna: joonistusvõistlus. Joonistusega peab kaasas olema vabas vormis (lapsevanema, eestkostja, kasvataja või õpetaja abiga) kirja pandud autori kommentaar, samuti autori nimi, vanus, õppeasutus ja telefoninumber.

Multimeedia klipid palutakse laadida videokeskkonda Youtube ja saata oma võistlustöö link aadressile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Kirjaga peab kaasas olema lühike kommentaar, autori nimi, vanus, õppeasutus ja telefoninumber.

Kirjandid palutakse samuti saata aadressile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Kirjale peab olema lisatud autori nimi, vanus, õppeasutus ja telefoninumber.

Võistluse võitjaid autasustatakse 4. juunil Tallinnas. Iga kategooria kümne parimat tööd avalikustatakse ka Kaitseministeeriumi veebilehel ning nooremate vanuserühmade paremad tööd leiavad kajastust ajakirjas Hea Laps.

Võistluse tingimuste kohta saab lähemalt lugeda www.kaitseministeerium.ee/loomevoistlus.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net