Otsing

Logi sisse

Õpilaste teadustöödÕpilaste teadustööde konkursi eesmärgiks on julgustada noori teadusega tegelema juba enne ülikooli astumist. Konkursil osalemine annab hea võimaluse ennast proovile panna ja teistega võrrelda, kohtuda teiste sarnaste huvidega eakaaslastega nii Eestist, Euroopast kui ka mujalt maailmast

2013 aasta konkursi tähtaeg on 1. märtsil.

Konkursil võivad osaleda kõik kuni 19-aastased õpilased ja 1. kursuse üliõpilased kas üksi või kuni 3-liikmeliste meeskondadena.

Töid saab esitada neljas valdkonnas:   

  • humaniora,
  • naturalia,
  • realia 
  • socialia

Nii töö teema kui ka valdkonna valib õpilane ise. Oodatud on nii uurimuslikud (bioloogia, keemia, füüsika, matemaatika, sotsiaalne uurimus jm), ülevaatlikud (ajalugu, kirjandus, kodu-uurimus jm), kui ka otsest praktilist väljundit omavad tööd (arvutiprogramm), mis peavad olema korralikult vormistatud.

Täpsemat teavet osalemistingimuste ja töö esitamise kohta saad vaadata siit.

Auhindadest

Konkursile saabunud töid hinnatakse põhikooli ja gümnaasiumi astmes eraldi ning hindamine toimub kahes voorus. Lõppvooru pääsenute hulgast valitakse välja võitjad, kelle vahel läheb jagamisele preemiafond.

2012 aastal oli konkursi auhinnafondiks 11 400 eurot.

Lisaks valitakse premeeritute seast Eesti esindajad Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursile ning rahvusvahelisele teaduskonkursile Intel ISEF Ameerika Ühendriikides.

Erinevatel aastatel on eriauhindu välja andnud mitmed asutused nagu Teaduskeskus AHHAA, Tallinna Loomaaed, Eesti Noorte Teadlaste Akadeemia, Euroopa Noored, Eesti Lepidopteroloogide Selts. Igal aastal paneb Teadusagentuur omalt poolt välja eriauhinnad osalemiseks International Wildlife Reseach Week Šveitsi Alpides ja London International Youth Science foorumist Londonis.

Pane tähele!

Mitmed Eesti kõrgkoolid võtavad meie konkursil edukalt osalenud gümnaasiumilõpetajaid vastu väljaspool konkurssi. Näiteks Tartu Ülikoolis on sisseastumisel reegliks, et kui õpilane tuleb õpilastööde konkursil 12. klassis viie parema hulka, siis saab ta vabalt valida endale õppekava (selles reeglis on ka erandeid!). Tallinna Tehnikaülikooli puhul arvestatakse eritingimustel vastuvõtul seda, et hinnatud konkursitöö on seotud valitud erialaga. Kõige täpsemat infot eritingimustel vastuvõtu kohta saab ülikoolide sisseastumisspetsalistidelt nõu küsides.

Kuigi konkursitööde esitamise tähtaeg on 1. märts 2013, kutsume juba praegu kõiki põhikoolis ja gümnaasiumis õppivaid noori uurimistööd kirjutama ning seda ka kevadel meie konkursile saatma. Uurimistöö teema, sisu ja viimistlemise osas pöördu kindlasti oma kooli õpetajate poole, kuid kui nemad aidata ei oska, kirjuta meile (reet.rannik@etag.e). Püüame aidata kas konsultandi leidmisega või pakume välja juhendaja ülikoolist. Meile võib kirjutada aastaringselt, sest kunagi pole liiga hilja või vara alustada!

Varasemate konkursside tulemusi on võimalik vaadata siit.

NB! Alates 2012. aastast oleme konkursipartnerid Eesti Tervishoiu Muuseumi ning Tartu Keskkonnahariduse Keskusega, kes samuti korraldavad teadustööde konkursse õpilastele (vastavalt tervishoiualaste uurimistööde konkurss ja keskkonna-alaste uurimistööde konkurss). Selleks, et muuta tööde esitamine osavõtjatele lihtsamaks ning ühtlasi muuta kõiki konkursse nähtavamaks, oleme loonud ühise tööde esitamise keskkonna. Oluline on tutvuda konkursitöödele seatud tingimustega iga asutuse veebilehel eraldi.

Kontakt ja lisainfo:

Reet Rannik

telefon 730 0332

e-post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Terje Tuisk

telefon 730 0333

mobiil 511 0356

e-post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Konkurssi korraldatakse koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net