Otsing

Logi sisse

Valgamaa Partnerluskogu

Leader

Eea Grants

koolimeedia-konkurss-201228. märtsil käivitus kaheteistkümnes üle-eestiline koolimeedia konkurss. Noorte meediaklubi konkursil asuvad võistlustulle Eesti parimate koolilehtede, -blogide, -raadiote ja -televisioonide tegijaid. Võistlustööde esitamise tähtaeg on 29. aprill 2012.

„Konkursi eesmärk on süstida noortesse ajakirjandushuvi ning innustada neid, kel see huvi juba olemas on, looma järjest kvaliteetsemat sisu ja eksperimenteerima meedia võimalustega. Koolimeedias saab natukene rohkem katsetada ja hullusi teha, kui ajakirjanduses üldiselt,” rääkis konkursi peakorraldaja Annika Teder.

Noorte meediaklubi koostööpartneri Postimehe peatoimetaja Merit Kopli loodab, et koolimeedia konkurss tekitab noortes suuremat huvi kirjutamise ja ajakirjanduse vastu. „Ehk leiavad tulevikus vähemasti mõned neist tee ajakirjandusse. Häid noori ajakirjanikke napib, seega on tublid kirjutajad vägagi teretulnud,” ütles Kopli.

Noorte meediaklubi laagrid ja iga-aastane konkurss on toiminud ajakirjanike kasvulavana juba rohkem kui kümme aastat. Eelmise koolimeedia konkursi võidulehe Littera peatoimetaja Kristjan Pihl on täna NMK liige, Tartu ülikooli ajakirjandustudeng ja Tartu Tudengi peatoimetaja.

 „Viis aastat tagasi, enne esimesse meedialaagrisse minekut, ei teadnud ma ajakirjandusest suurt midagi. Veel vähem oskasin iseennast selles ette kujutada. Meediaklubist saadud õpetussõnade järgi hakkasime tegema korralikku koolilehte, millega paiskasime pea peale seni kehtinud arusaamad koolidemokraatiast . Kevadel osalesime koolilehega esimesel konkursil ning juba järgmisel kevadel võitsimegi,” kirjeldas Kristjan oma esimesi samme ajakirjanduses.

Meediaklubi valib parimad koolimeedia tegijad kokku kaheteistkümnes kategoorias: nende hulgas parima arvamus-, olemus- ja uudisloo, parima kultuuriuudise, parima foto, stiilseima koolilehe kujunduse, kõlavaima raadiohääle ja osavaima teletegija. Konkursi võitjad teeb meediaklubi teatavaks hiljemalt 14. mail 2012 noorte meediaklubi koduleheküljel www.meediaklubi.ee.

Koolimeedia konkurssi toetavad Postimees, Positivuse festival, R2, Ringvaade, Piletilevi, Rahva Raamat ja Photopoint. Konkursi tingimustest ja auhindadest loe pikemalt www.meediaklubi.ee

Lisainfo:

Annika Teder
58115020
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net