noorteleht-tankla-nr19-05-2015Täna, 11. mail ilmus 19. Valgamaa noorteleht Tankla, mille fookus on seatud spordile.

Sel korral katab Tankla esikülge suvine kalastuslugu. Juttu tuleb Harglast pärit Rasmus Onkelist, kes usinalt kalastamisega tegeleb ja augustis juba neljandat Mustjõe kalapäeva korraldab. Järgneval leheküljel paiknev juhtkiri soovitab suvel vastu võtta igasugused pakkumised, et saada rohkelt kasulikke kogemusi. Arvamuslugu võrdleb tänapäeva ja aastatetaguseid väärtusi.

Kolmandalt leheküljelt saab lugeda sügisel ametlikult avatavast Puka noortepesast. End saab kurssi viia aprillis toimunud riigikaitselaagri ning suvel Helme vallas toimuva Valgamaa noorte suvekooliga.

Järgmisel leheküljel pühendume maakonnale, kus räägime Tõrvas elavast Külli Kasakist, kes reedel pärjati maakonna aasta ema tiitliga. Samuti saab ülevaate Otepää ja Tõrva uutest noorsootöötajatest.

Hariduse leheküljelt vaatab vastu Katrin Uffert, kes oma reiside järel on naasenud Aakresse ning juhendab laste loovus- ja käsitööringi. Lehelt leiab ka kaks Valgamaa neidu, kes õpivad meditsiinivaldkonnas ning noortelt kuuleb arvamusi, miks osutus valikuks kodukoha või kaugema paiga gümnaasium.

Fookuses olev sport räägib motokrossiga tegelevast Kristjan Siilakust, curlingu meistritiilivõistlustel vabatahtlikuks käinud Aigi Tammest ning zumba treener Maiken Vähist. Leheküljelt kaheksa saab ülevaate käsitööharrastajatest ning nippe, kuidas vabaneda stressist.

Leheküljelt üheksa saab lugeda Eesti filmide arvustuste ning Tankla osavõtu kohta militaarvõistlusmatkal “Väle jänes”. Kultuuri rubriigist saab ülevaate Šotimaal muusikaga tegelevast Hellevi Walker Nõmmikust.

Suve rubriik annab teada, miks tänavu Tankla õpilasmalevat ei toimu ning vaba aja sisustamiseks on toodud välja nipid, kuidas anda vanadele tennistele uus ilme.

Tagakaas on meelelahutuse päralt. End saab kurssi viia maakonna suvesündmustga ning lahendada on võimalik eneseleidmise testi. Samuti on kuumaks suvepäevaks soodne võimalus teha retsepti järgi jahutav jook. Lugeda saab ka arvamusi, mida hindavad poisid ja tüdrukud üksteise juures.

Valgamaa noortelehte antakse välja aastast 2011. Selle eesmärk on kajastada Valgamaa noorte elu ja kogu ajalehe valmimise protsessi veavad noored ise.

Loe lehte internetist: http://issuu.com/tanklaleht

Lisainfo:

Egle Kõvask
Valgamaa noortelehe Tankla peatoimetaja
MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla
tel 5617 9757
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net