664882 10200097847112381 69531704 oTankla toimetuse liikmed kogunesid 3. novembril taaskord, et pidada maha esimene talvekuu noortelehe koosolek.

Esimene asi, millest rääkisime, oli sügislehe tagasiside. See oli suuremal määral positiivne ja tegi südame soojaks, kui rääkisime üksteisele, mis lugejatele meeldinud oli. Emily-Hestia ema ütles, et oleme aastate jooksul arenenud, mis on ainult hea. Väike probleem oli see, millest Gertu meile kogu aeg räägib – rikastagem oma sõnavara! Gertu noomib meid pidevalt, aga on jäänud mulje, et ikka ei jää need asjad meelde. Lahenduseks leidsime, et Rando, meie keelekorrektorite jumal, teeb enne järgmise lehe ettevalmistusi koolituse, kuhu kõik tulevad oma poolikute lugudega ning tema annab kõigile nõu.

Kasutusele võetakse ka toimetusesisene uus motivatsioonisüsteem. See põhineb sellel, et igal liikmel on viis tähte, mille ta saab oma nägemise järgi ära jagada inimestele, kes on parimatest parimad liikmed. Minu meelest on see ideaalne mõte!

Talvekuu lehe ideede pakkumine läks internetti üle ja mitmekümned head mõtted on juba kirja pandud. Suurepärane lihtsalt! See number tuleb kindlasti üliarmas!

Üheks päevakorrapunktiks oli ka toimetuse sügispäevad Hiiumaal. Need leiavad aset 16.-18. novembril ühes talus Hiiumaal. Me ei lähe sinna niisama lebotama, vaid aitame pererahval kadakaid langetada. Päris suur arutelu käis kirveste teemal ning tuleb välja, et kamba peale oleks meil ohtlikult palju kirveid. Huvitav, paljud meist tervetena tagasi jõuavad, et talvekuu lehe kallal töötada?

Mõtlesime samuti, mida neile kinkida, selle puhul, et meid nii toredalt majutavad – terve maja on ju meie päralt. Parima idee pakkus välja Timo: „Kingime traktori!”

Üritasime ka ära jagada toidukordi. Mina (Kairi), Ester ja Ülla teeme näiteks süüa reede lõunal, kohe kui sinna jõuame. Tegelikult on suhteliselt raske välja nuputada, mida me teha võiks. Esteri ja Üllaga oleme ideid välja pakkunud, kuid ühte on raske teha, teine nõuab aega ja kolmas lihtsalt ei sobi. Aga me saame hakkama. Kui kuidagi ei saa siis kuidagi ikka saab!

Vabatahtliku pass tõusis ka tähelepanu keskpunkti. Tuleb ju varsti see hetk, kui sügiskuu lehe eest enam järgi neid vahelehti täita ei saa. Loodame, et kõik jõuavad tehtud! Nagu näha, on vabatahtliku pass veel üpriski kuum teema, nii mõnigi üritab sellega just nüüd algust teha. See on ainult hea! Tankla pass tuleb kasuks, kui kooli või tööle tahad saada.

Läbi arutati ka Tankla minekud erinevatele messidele ning jagati tööülesandeid. Räägiti väga aktiivselt kaasa ning leiti päris uhkeid ideid, mida kasutada. Nii et, kõik messidele! (Teeviit toimub 29. november – 1. detsember Tallinnas, Intellektika toimub 15.-16. veebruar 2013 Tartus).

Uueks levitoimetajaks sai Ester Kaasik!

Laulsime ka sünnipäevalaule neile, kes hiljuti said aasta vanemaks! Palju õnne veelkord Gertule ja Annile!

Kairi Piir, 
reporter

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net