29. jaanuaril toimus Tõrva avatud noortekeskuses rahvusvahelise meediaprojekti "FinEst Media" noortele visualiseerimiskoolitus.

Koolituspäeva jooksul õpiti Kertu Reva juhendamisel visualiseerimist ehk teabe edastamist optilisel kujul, see tähendab piltide, skeemide jms toel.

Valgast pärit Kirke Tamm tõdes, et koolitus oli väga hariv ja tohutult põnev. "Enne koolitust polnud mul aimugi, et nii palju infot on võimalik lihtsate sümbolite ja väga vähese tekstiga edasi anda. Oskasin koolis konspekteerides juba mõelda, kuidas üht või teist sümbolite keeles kirja panna." Läbitud teemadest valmis noortele mälestuseks nende endi käe läbi loodud raamat, kus on toodud põhilised elemendid visualiseeringu loomiseks. Tegu oli projektile tagasivaatava kohtumisega, kus ühistöö käigus valmis tegevusaastate kõige olulisematest ettevõtmistest kokkuvõttev visuaal.

"Ma olen väga rahul, et otsustasin projektiga pea kaks aastat tagasi liituda," sõnas Otepäält pärit Cäthy Alev. Ta nendib, et sai selle aja jooksul palju teadlikumaks valdkonnast, mis talle huvi pakub. "Olen õppinud paremini kaamerat tundma ja videoid monteerima, podcasti koolituselt sain teadmise ja oskuse, kuidas tulla toime kooliraadio peatoimetajana. Ka visualiseerimise koolitus avas silmi ja andis kasulikke nippe konspekteerimiseks ning sündmuste reklaamide loomiseks." Cäthy lisas, et projekt on olnud väga õpetlik. "Mulle väga meeldib, et teooria ja praktika on alati käsikäes käinud."

Tagasivaade projekti tegevustele:
Noored tegid meediaprojektist visuaalse kokkuvõtte
Valgamaa noored kohtusid suvekoolis
Meediaprojekti raames valmisid suviseid tegevusvõimalusi tutvustavad klipid
Rändasime mööda maakonda ja püüdsime videosse suviseid tegevusvõimalusi

Noored õppisid looma podcasti

Rahvusvahelise meediaprojekti raames valmisid esimesed videoklipid

Meedianoored õppisid filmimist ja monteerimist

Valgamaa noored lükkasid käima rahvusvahelise meediaprojekti

Meediaprojekti panustas kokku 14 noort vanuses 14-20 aastat, neist 9 Valga vallast, 2 Tõrva vallast ja 3 Otepää vallast. Projekti tegevusi juhendasid Egle Kõvask ja Paul Poderat.

Rahvusvaheline meediaprojekt "FinEst Media" on loodud kajastama Valgamaa erinevaid võimalusi ning arendama noorte meediaoskusi. Projekti eestvedajateks on Valgamaa Partnerluskogu ja Suupohja Leader koostöös Valgamaa Noorsootöökeskusega Tankla.

FinEst Media kokkuvõte

Jaga seda artiklit sõpradega