Tiitlid - üllataja, mitmekülgseim, aasta õed, ports aktiivsust, mitmekülgsuse ports, erakordne ports vastutustundlikkust, aktiivne ja edenev vabatahtlik - on üks osa nimetustest, mida on jagatud maakonna noortele nende panuse eest vabatahtlikku töösse.

2017. aasta detsembrikuu keskpaigas jagati Valgas Maavalitsuse korraldatud tänuüritusel välja ka jooksva aasta eest kolm tunnustust – Tankla vabatahtliku passi täitjatele noortele.

Tankla vabatahtliku pass on 2010. aasta lõpus ellu kutsutud algatus, maakonna noortele vanuses 13-26 aastat. Passi saavad noored jäädvustada olulise töökogemusena kõik vabatahtlikus korras tehtud tegemised ja nende raames omandatud oskused ja teadmised. Esimesed 12 Tankla vabatahtliku passi jagati välja 8. detsembril 2010 toimunud Valgamaa Noortekonverentsil.

2017. aasta tunnustamisele esitas komisjon noored 

S UdrasAasta üllataja vabatahtlikus töös 2017 – Meriliis Kukk
Aasta mitmekülgseim vabatahtlikus töös 2017 – Siim Udras
Aasta õed – vabatahtlikud 2017 – Jaanika, Angeelika ja Kristiina Lõiv

Meriliisi kohta saab öelda, et ta on panustanud Otepää Avatud Noortekeskuse (ANK), Kaitseliidu Valgamaa maleva ja Klubi Tartu Maraton poolt korraldatud erinevate ürituste toimumisse. Ta on olnud noorte rühmajuht, aidanud läbi viia Halloweeni, Lastevabariik ja filmiõhtuid, Vaivara noortele vastuvõtu, Otepää linnapäevadel töötuba, jpm. Maratonidel on ta olnud abiks toitlustuspunktis ja võistluse stardis.

Noortekeskuse juhataja Kätlin Nukka iseloomustab Meriliisi järgmiselt: "Ta on asjalik ja toimekas neiu. Lisaks õpingutele ja spordi tegemisele suudab ta panustada suurel määral ka vabatahtlikuna. Meriliis tuleb alati appi ning soovib Otepää noorte elu põnevamaks muuta. Ideedest tal puudust ei tule, pigem on vahepeal vajalik tal hoogu maha tõmmata ja teda rahustada. Kõiki tema ideid on võib-olla raske teostada ning oluline faktor on siin just rahaline – iga algatus vajab ressursse, et tegevused läbi viia. Meriliis aga leiab sageli võimaluse, kuidas saab soodsamalt midagi läbi viia. Samas püüab ta ka ise võimalikult palju midagi vajalikku meisterdada. Näiteks halloweeni peo tarbeks kaunistas Meriliis ruume enda tehtud kummituste ja muude teemakohaste vahenditega."

Noortekeskuses korraldab Meriliis filmiõhtuid ning järgmisena soovib ta korraldada noortekas ööbimisega ürituse. Ta on pidevalt tegevuses ning teda ei näe niisama laua taga istumas. Ta on liikuv ja tahab midagi teha. Niisama olemine ei ole Meriliisi jaoks. Lisaks on Meriliis vabatahtlikuna aidanud kaasa ka erinevate spordiürituste läbiviimisel. Tema kohta kehtib hästi lause – kes palju teeb, see palju jõuab!

Motivatsioonireis 2017

Tankla vabatahtliku passi väljaandmise õigus on Valgamaal kaheksal organisatsioonil: Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla, Valgamaa Rajaleidja keskus, Valga Maavalitsuse Haridus- ja kultuuritalitus ja Europe Direct teabekeskus- Valgamaa (kuni detsember 2017), Valgamaa Arenguagentuur, Eesti Punase Risti Valgamaa Selts ja Valgamaa Kaitseliidu malev.

Varasemate aastate tunnustused

2015 tunnustatud vabatahtliku töö tegijad

Ports aktiivsust (kõige rohkem tunde 211) - Beryt Paidra
Mitmekülgsuse ports (kõige rohkem organisatsioone 7) - Laura-Maria Kiiser
Erakordne ports vastutustundlikkust - Paul Poderat
Suurim ports vabatahtlikkust – Valga PK 7.a klass.

2016 tunnustatud vabatahtliku töö tegijad

Aktiivne vabatahtlik – Riin Margus (345 tundi)
Mitmekülgne vabatahtlik – Kristo Jesse (kõige rohkem erinevaid valdkondi)
Edenev vabatahtlik – Elina Naaris (arenenud vabatahtliku töö käigus ise juba ürituste korraldajaks)

AHHAA - vabatahtlike kogunemine McDonalds'is!?

Aastal 2017 vabatahtlikuna panustatud noori kutsutakse juba 04. jaanuaril 2018 ühele väiksele preemiaresile Tartusse, kus külastatakse AHHAA keskust. AHHAAs saab: katsetada meie "käed-külge" eksponaate 3000 ruutmeetril näitusepinnal, vaadata iga poole aasta järel uut ajutist näitust, külastada teadusteatri etendusi, võtta osa töötubadest, nautida planetaariumietendusi

Reisi toimumise eest seisavad head noortesõbrad - organisatsioonid, kes on Tankla vabatahtliku passi väljaandimise taga.

Päev on noorele TASUTA!

Jaga seda artiklit sõpradega