MiniRaadio12. novembrist alustas teist korda Tõrva Raadios miniraadio huviring, mille eesmärgiks on anda edasi teadmised raadio tegemisest 4.-6. klasside õpilastele ning seeläbi raadiole tekitada järelkasvu.

Kokku saadakse igal pühapäeval kuni Tõrva Raadio eetrisse minekuni ehk 18. detsembrini 2017. Tänaseks on saadud kokku neljal korral ning võib öelda, et raadio kasvandikud on omandanud kõik peamised teadmised, mida raadio tegemisel vaja läheb - kuidas, miks ja kellele raadiot tehakse, kuidas viiakse läbi intervjuusid, kuidas kasutada häält ning treenida diktsiooni, mis on megahertz ning kuidas reguleerida mikrofone ja kasutada helipulti.

 “Miniraadio huviringi kasvandike peamiseks katsumuseks on koostöö ning just seda püüame viimaste kohtumistega enim lihvida,” kirjeldab huviringi juht Sirli Pippar. “Noorte viimane sooritus miniraadios on nende päris oma raadiosaade ning selleks, et see hästi õnnestuks, komplekteerisime meeskonnad ning nüüd valmistab iga meeskond enda saate sisu ja ajakava ette. Kindlasti on kõige põnevam osa see kui värsked saatejuhid ise oma saate otse-eetris läbi viivad,” kommenteeris Pippar.

Miniraadio huviringi on registreerinud 32 last ning igal pühapäeval käib koos vahelduva eduga 22-23 last. Huviringi läbiviijateks on Tõrva Raadio meeskonnaliikmed, kellel piisav saate- ja eetrikogemus seljataga ning kes leiavad, et võiksid oma teadmisi jagada ka noorema generatsiooniga. Enamasti nii suurt laste hulka üksi ei ohjelda, seetõttu on alati miniraadios rohkem kui 1 õpetaja. “Õpetajaks olemine on kindlasti suur kogemus ja proovilepanek meie kogenud meeskonnaliikmetele,” lisas Pippar.

Tõrva Raadio on talveperioodil eetris 18. detsembrist kuni 5. jaanuarini sagedusel 90,0 MHz ning kuulatav ka internetis aadressil raadio.torvanoored.ee. Miniraadio saated toimuvad 20. detsembril, 23. detsembril ning 4. jaanuaril kell 12.00 - 14.00 .

Tõrva Raadio miniraadio huviringi toetab Tõrva vald.

Sirli Pippar
Miniraadio huviringi juht

Jaga seda artiklit sõpradega