7. oktoobril toimus Pärnu kontserdimajas Aasta Õpetaja gala, kus jagati tunnustusi mitmetes kategooriates. Aasta klassijuhataja tiitli pälvis Valga Gümnaasiumi matemaatikaõpetaja ja 12. reaalklassi klassijuhataja Hille-Made Varul.

Tema töö klassi juhtimisel on suurepärane näide sellest, kuidas ühendada kahte rahvusgruppi, liita erinevatest kogukondadest ja põhimõtetega õpilasi ning panna nad ühise eesmärgi nimel pingutama.

Gümnaasiumisse astuma hakates olin kuulnud jutte õpetajast nimega Hille-Made Varul. Juttude järgi oli ta tol hetkel maailma parim matemaatikaõpetaja, endamisi mõtlesin, kas selline asi on üldse võimalik? Ei tahtnud väga uskuda, kuna matemaatika polnud põhikoolis just lemmikaine.

Esimesse klassijuhataja tundi astudes, mis toimus 1. septembril 2015. aastal, sain kohe aru, et ta on kindlasti väga hea klassijuhataja. Tema hääl oli nii pehme ja rahulik, kuid samas ennast kehtestama panev. Algusest saati rääkis Ta meile, kui tähtis on koolis käimine ning hariduse omandamine.

Ta on õpetaja, kes kontrollib puudumisi väga pingsalt, põhjusel, et keegi ei jääks koolis maha ja kõik oleks alati õigeaegselt tehtud. Käies esimestes matemaatikatundides, sain aru, et need jutud, mida räägiti, ei olnudki mingid kuulujutud, vaid täitsa sulatõsi - ta ongi maailma parim matemaatikaõpetaja. Tänu temale on matemaatika nüüdseks saanud üheks minu lemmikaineks, kuhu lähen alati enesekindlalt ja väga hea meelega. Ta teeb alati kõik teemad selgeks ning vajadusel aitab maha jäänuid kaasa ja kordab ühte asja mitu korda.

Nüüdseks, kus oleme koos temaga veetnud pea kaks ja pool aastat, on mulle selgeks saanud, et jah ta on maailma parim matemaatikaõpetaja, kuid see ei ole kõik. Ta on ka maailma parim klassijuhataja. Ta kuulab alati kõiki meie probleeme, isegi kui näpsame selleks matemaatikatunni aega. Ta on õpetaja, kes ei otsi probleemidele lahendust nädala pärast, vaid teeb seda kohe - juba järgmisel päeval on saabunud meie probleemile lahendus. Temaga saab rääkida kõigest, ta kuulab ja räägib kaasa, annab head nõu ning viskab nalja.

Olen kindel, et ta on aastate jooksul saanud paljudele õpilastele nii lemmik aineõpetajaks kui ka lemmik klassijuhatajaks. Ta on õpetaja, kes meeldib kõigile. Ta on Valga Gümnaasiumi matemaatika õpetaja ja praeguse 12. reaalklassi klassijuhataja. Just tema on Aasta Parim klassijuhataja!

Brigitta Rimm
Valga Gümnaasiumi 12. reaalklassi õpilane

Suhtub töösse tõsidusega

Meie klassijuhataja on juba algusest saati meie peale mõelnud ja meie eest hoolt kandnud, on muretsenud meie keele kasutuse üle ja meid raskustest välja aidanud. Ta ei luba meil tundidest puududa ja see tähendab, et muretseb meie hariduse ja kohusetunde pärast. Meie õpetaja on väga sõbralik, tore, heatahtlik ja abistav, kunagi ei keera meile selga. Ta on üks vähestest õpetajatest, kes suhtub enda töösse väga tõsiselt.

Anastassia Dobrovolskaja
Valga Gümnaasiumi 12. reaalklassi õpilane

Jaga seda artiklit sõpradega